Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Thursday, August 7, 2008

Episod 2 : Sebok Bukan Penyebok Bizi Bukan Bizibodi

Posted by The Pamiesz® | Thursday, August 7, 2008 | Category: , |

On Air : Khamis (31/7/2008)

Babak 5 : Pie, eskrem dan zinger

Pagi tu tak banyak pun yang kitorang wat.. just lepak2 kat bilik wan sambil makan tokmiah dan baca buku terjemahan Fiqh Manhaji yang dibeli oleh ahli bait beliau.. siang nak jaulah pusing tonto tu paneh.. maleh la.. tengahari tu sekali lagi ahli bait ni menyediakan lunch yang sedap.. lauk sup ayam lak.. huh.. bes bes.. petang tu encik pie hidayat sorang lagi sahabat ana budak tonto yang skang lepak kat kaherah amik markaz nil katenyeh nak datang meraikan kehadiran ana dan pett ke tonto.. dalam area pas asar tu beliau pun muncul ngan membawa segugus plastik berisi bende berwap2 air.. pada mulanya ana sangkakan beliau membuat eksperimen pengwapan dalam plastik tersebut.. ternyata sangkaan ana meleset sama skali.. beliau membawak eskrem sebanyak 6 ke 7 cawan.. belum sempat beliau menjemput ana telah mula buat2 tanye..
“ape ni?”
“makanla..eskrem ni..aku lanje..makanla..”
“alhamdulillah rezeki.. memang ni pun aku tunggu2 daripade tadi.. ngahahaha”
Lalu kami pun menyembang2 sambil wan pun membukak lagi hagah2 min makkah yang best2 tuh.. sekali lagi kitorang mentekedarah sambil mengompat2 isu semasa tentang akhawat yang belum ditaqdim.. ngahahaha..

Sembang punye sembang perut pun melakukan rusuhan dan demonstrasi mahukan makanan yang lebih mengancam.. lalu pie pun mencadangkan untuk makan zinger celup.. [bukan zinger KFC] satu makanan istimewa kat tanta jugak.. dengan harganya yang cuma LE6.. ianya sangat murah dan mengenyangkan.. beso gile.. puas hati la rasa sebijik macam zinger KFC.. takde la barang muqotoaah (boikot) heheh.. kitorang makan kat umah pie masa tuh.. apepun tengkiu bebanyak la pie sebab lanje.. hehe..

Pas ziarah umah pie.. ana pett dan wan pun ala tull gerak terus ke syubro.. ana ngan wan nak talaqqi.. ana ngan pett plak malam soknye nak gi nganto anas ngan ahli baitnye yang tinggal ke mator (epot) sebab dorang nak meninggal.. meninggalkan mesir balik ke malaysia.. lagi anto orang balik.. hadeh~ aku bile la nak balik.. ana ngan pett bepisah ngan wan kat stesen metro yang berasingan.. wan turun kat stesen st theresa sedangkan ana ngan pett turun kat rod el-farag untuk terus ke umah anas.. apepun.. ana ucapkan time kasih kat khirwan yang sanggup bawak kitorang tour tanta walaupun tak abes pusing lagi.. bagi lepak2 kat umah.. makan pree.. hehe.. len kali kitorang datang lagi yek.. kitorang sampai kat umah anas tengah malam tu dan mendapati mereka2 sedang bizi mempacking barang dan menimbang2nya di atas penimbang dan bukannya dacing.. pett nampak muram pabila melihat mereka menzahirkan wajah gumbira kurna mau pulang.. jeles la tuh.. hihi.. aku pun jeles gak pett.. tapi takpe.. kita enjoy hot summer holidey kat sini la lagi bes.. kan?.. kan?.. [ayat amek ati..sedangkan hati aku pun tak tau ntah kemane gi..haha]

pie dah stat blajo lame dah kat markaz nil.. set2 kalghari ni pulak dah amik blake dah imtihan tahdid mustawa tu.. tapi tak tau la bile nak masuknye.. asik bizi haje..

Currently have 0 Kata Komenan:


Leave a Reply

There was an error in this gadget