Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, October 6, 2009

Water Splash Effect

Posted by The Pamiesz® | Tuesday, October 6, 2009 | Category: , |

gunakan air dengan berjimat cermat.

air kadangkala mampu menjadi bencana kepada manusia. berhati2 untuk menjaga bumbung rumah anda daripada bencana tiupan angin ribut tsunami.

air sumber kehidupan manusia. hargailah ketika keberadaannya disisi kita.

manusia diciptakan Allah dari setitis air yang hina.

daripada air Allah tumbuhkan pula tumbuh2an dan Allah hidupkan segala macam haiwan dan binatang ternakan.

elakkan pembaziran. utamakan keselamatan.

pesanan khidmat masyarakat. bersyukurlah kepada Allah dengan mengerjakan solat dengan khusyuk dan mengamalkan segala yang disuruh dan meninggalkan segala yang dilarang oleh Allah dalam kitab suci Al-Quran.

hari kedua aku mengajar rasa2 macam nak lemah semangat bila tengok student2 kelas D dan E buat perangai macam tapir.. tapi bile aku balik ke bilik guru aku boleh tergelak kaw2 sebab ada sorang cekgu pompuan menangis kene buli ngan student kelas yang sama agaknya.. cekgu rosnitawati (bukan nama sebenar) menceritakan kejadian yang berlaku satu demi satu dalam nada yang sangat geram dan emosyenel sambil tangan mencapai2 langit tanda menahan marah seakan2 mahu melempang sesuatu..

kesemua guru yang ada disitu berasa kasihan dengannya kecuali aku yang masih tergelak tak henti2.. mereka lalu memandang aku seraya berkata:

"kenapa ostat?"

"hahaha.. erkkk.. saya baru dua hari mengaja.. tak pernah dengar la kes camni.."

"tak pernah dengar ye.. itulah realiti dunia pendidikan.. kami semua dah tak tahan.."

kepada para pelajar.. sukahati korang la ek korang nak wat ape2 pon.. korang tak belajor korang yang bodo kan? korang nak jadi bodo? silalah ponteng kelas.. bercakap waktu saya tengah bercakap.. dan yang penting.. jangan lupa untuk kuang hajar dengan saya ye..

sekian dimaklumkan..
[moga2 Allah senantiasa mempertingkatkan kesabaran hati seorang guru dalam mendidik anak bangsanya..]

Currently have 6 Kata Komenan:

  1. ape student tu da wat ostat smp cgu tu x tahan ??

  2. die takndak dengo arahan cekgu tu.. sebaliknya dia main cak2 pulak dengan cekgu tu kat celah2 lubang pintu.. ngeh3..

  3. YA ALLAH...dahsyat dunia skrg ni kan...
    cikgu yg nksampaikn ilmu tu dibuat main2..mana la hilangnya rasa perikemanusiaan..yg dok ada tu rasa peri2 kot....
    senakal-nakal sy, mmg takut kalau cikgu kecik ati, nti btnya x berkat ilmu...pergh, mmg nyesal seumur hidup la...

    mmg ALLAH telah pilih cikgu2 ni untuk diuji dan ALLAH beri tahap kesabaran yg tinggi dan insyaALLAH akan diangkat darjatnya...

  4. Salam.

    Kejap! Water splash effect tu bukan teknik ambil gambar ke? Afsal ada gambar budak-budak tua main air je?

  5. hahahahaha <--- tu je jawapannye

  6. minum la AYOR FRESH UP..tenang & meyakinkan...hahaha


Leave a Reply

There was an error in this gadget