Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Thursday, October 8, 2009

Tour De Ganu : UDM + Kesah Cekgoo Skola

Posted by The Pamiesz® | Thursday, October 8, 2009 | Category: , , |

seorang pelajar india yang kelihatan sedang bertarik2 baju bersama seorang lagi kelihatan menuju kearah aku.. [padahal aku yang menuju kearah dorang sebab aku nak naik kelas masa tuh.. haha..] pabila kami berselisihan.. salah sorang pelajar yang nampak macam tengah dibuli itu mendekatkan dirinya yang sedang ditarik baju kepada aku.. seraya berkata dengan nada merayu..

"cekgoo tengok diaa cekgoo.. dia pukul sama sayaaa"

lalu aku tengok je die tanpa berkata apa2.. then

"sudah. saya sudah tengok dia. sekarang saya mau buat apa?" aku tegelak. dalam hati jelah. depan budak2 kene wat macho walaupun lawak. haha.

"cekgoooo dia pukul saya cekgoooo!"

"hahh? dia pukul sama awak? awak pukul jela dia balik.." mulutku berkata2 sambil berlalu pegi begitu saja.. malas melayan agaknya.

seorang pelajar perempuan kelihatan sedang berlawan kata2 dengan seorang pelajar lelaki.. kedua2nya melayu dan bermulut agak celupar..

"aku terajang ngko kang!" jerit pelajar pempuan itu kepada pelajar lelaki

"cekgu dia nak terajang saya cekgu" aduan dibuat dengan segera oleh pelajar lelaki

"mane ade cekgu.. dia yang nak terajang saya dulu.." pelajor pempuan itu mendefend diri

"kang dua2 aku terajang kang.. nak?" aku terus tanya dengan muka nak tanak tapi serius

"hehehehe.. tanak cekgu.." dua2 wat muke tesipu2 malu

seorang pelajor yang duduk dalam kelas belakang skali tak nampak apa yang aku tulih kat whiteboard lalu menuding jari ke whiteboard sambil bertanya:

"ostat.. itu ape?"

"mane? itu ke? itu whiteboard." terkedu agaknya dengan jawapan yang tak disangka

seorang pelajor bertanya tentang janggut ostatnya yang berwarna perang

"ostat kenapa janggut ostat kaler perang?"

"saya celup dalam longkang.. awak pecaya tak?"

sorang pelajor didapati sedang mengorat awek2 yang lalu kat koridor tepi kelas dengan mengsweet2kan dorang.. masalahnya dia sweet awek2 tu masa aku tengah becakap kat depan.. lalu dengan pantas aku bertanya

"ngko ngorat awek2 tu ke?"

"haa la ustatt.." pantas btui dia menjawab

"ek elehhh.. ape barang ngorat budak skolah.. takleh belah.. takde taste langsung budak skola.. eeee.. ntahapehape.." tak sangke pulak satu kelas sokong aku meng'eeeeee'kan budak tuh. hahaha.


GALERI UDM KAMPUS KUSZA
______________________

kawasan tumbesaran library.. wah.. makin banyak la kusi2 kosong dan kitab2 berhabuk nanti..

boooollleeehhhhh~

awak bantu saya ketip kuku guna stapler ekkk

tikam kawan dari belakang. tapi cam mustahil pulak nak tikam guna fail. kire ketuk lah bole? tapi mengubah pepatah melayu pulak. bagaikan mengetuk fail akan kepala kawan. sedap tak pepatah tu? bole masuk kamus dewan?

ada orang kata aku takleh terbang jauh sebab slipar aku berat. ada jugak yang kata yang patut terbang adalah slipar aku.

beratur nak naik pentas amek adiah kecemerlangan best student

antara lanskap yang tak wujud zaman pemerintahan bas jepun dulu

kadang2 aku rasa kesian jugak dengan budak2 yang kempunan konvo ni..

anggap jela masa tu ada audience 200ribu orang

suasana peperiksaan di universiti. meniru adalah digalakkan demi faedah insan.

Dr Norizan in her office

rusted in peace

ya dal mim..papedem. betul ke eje camtuh?

amin ngape gaya ngko macam ayam mengeram telor itik jer.. hahaha.. pet kalo nak cium ketiak sniri pon janganla dikhalayak ramai.. malu. hahaha..

saya bangge jadi student UDM. skarang saya nak jadik naib canselor UDM pulak. bole tak agak2?

bersama ustaz azhar yaacob. bapa kami dalam bahtera. ust nak kelaut nanti jangan lupe hajak. hajak2 hayam pon jadila..

masjid UDM.. macam ufo nak turun je aku tengok spotlight die..

boringla ngan peraturan skola.. aku takde baju batik.. aku takde kasut kurung.. aku takde nametag.. aku malas datang awal.. aku nak balik cepat.. aku kurang disiplin..

makanya skang nih aku pon dah tau la kenapa aku dapat student yang buas2 dan takndak mendengo kata.. ini adalah kerana Allah mahu membalas 'jasa' aku pada guru2 aku ketikamana zaman persekolahan dulu. pa alip dal nun spacebar em yu key ey lahhhh.. sape suh dedulu kala sokmo wat hal kat skolah.. sekarang rasakan snirik macamana rasanya perasaan merasa rasa itu.. ngahahaha..

teringin rasanya nak jadik GTF.. great teacher fahmi.. kehkehkeh.. takashi sorimachi nak nyanyikan OST untuk aku tak agak2nye?

nak kot...

Currently have 4 Kata Komenan:

  1. sabooo je la ng budok2 jamang lening ostat!

  2. Tiba2 muncul dari arah angin mana ntah...
    selepas kene seru keh3

    dah ngajo ke ustaz??

    selamat pagi ustaz..

  3. aik? oo sambung master kat UDM pulak ke? bagos2 cemerlang sunggoh ostat kite nih.

    tapi gaya student baru nk masuk kampus yg cantik mcm kat mesia tu memg x boleh belah r...

  4. wwooo..dtg udm x kabo hoho

    lawak la yg kat dabs tu :p


Leave a Reply

There was an error in this gadget