Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Sunday, October 26, 2008

Kupiah Dan Serban Al-Azhar

Posted by The Pamiesz® | Sunday, October 26, 2008 | Category: , |

salam..

lame jugak kan ana tak jenguk blog nih? sian korang sume ziarah tak dilayan.. sorile labu.. huhu.. bukan pe.. skang ni banyak jenjalan tak duk umah.. pulak tu pc sniri dah tade tenet.. masalah ngan network kat motherboard tu.. tak sapot ngan vista plak.. nak pakai xp.. asik format je keje.. masuk virus.. maleh gilo.. nak taip pun maleh2 jugak skang.. tu kengkadang ade rasa nak jual balik je pc nak beli laptop balik.. senang sket bawak jenjalan kesana kemari.. kan? kan?

ni pun skang ni ana menaip kat mansurah.. kat umah ostat amin.. gune pc ostat alang.. deme sume tido lagi.. keletihan pas seharian melayan tetamu wat openhaus smalam.. takpe2.. gambo openhaus akan menyusul kendian.. skang ni ana nak upload dulu gambo2 sorotan spanjang minggu yang agak bizi sket ni..

aritu kitorang sume gi ke hussein untuk wat kopiah alazhar.. ala korang bese tengok pun kopiah ni.. kopiah merah yang dililit dengan serban tanpa ekor.. lazim dipakai oleh para masyayikh disini.. kat melesia pun bese imam2 mesjid pakai.. jadi kitorang sume gi la kedai wat kopiah ni untuk wat sorang sekeping.. untuk pe? ha..tu kene gitau kendian la.. hehe.. apepun.. macam bese.. biar gambar yang bekata2..

GALERI IMAMAH AL-AZHAR
_______________________

wajah gembira kekanak riang yang sedang mencuba saiz kupiah..

ammu ini membuat tutorial melipat imamah dan kendian melilitkannya dengan profesyenel skali.. tapi ammu ni pelik sket pasal suke wat keje 3 4 kali.. dah buat bukak balik buat bukak balik.. macam keje sie2 plak.. buat jela elok2 skali daripada awal.. kan senang..

syeikh os.. bleh naik baca khutbah dah tuu.. hehe..

pandai tol ammu tu agak2 saiz kpale aku.. skali tengok je tak payah ukur2 kat kpale.. yelah kan.. dah bape puluh taun dia begelumang dalam pekerjaan ini.. mestile dah biase..

syeikh aminuddin.. lepasan al-azhar dalam bidang usuluddin tafsir.. orang kampung pekan baru dah panggil ko dah tu min ngajo surau.. hehe..

lepas je kitorang siap membuat kupiah.. kitorang pun meneruskan langkah menyinggah di masjid al-azhar untuk solat zuhur.. dorang bleh la jamak skali sebab dorang musapir jauh.. ana orang kaherah tak dapat lee rukhsah.. nak jamak takleh.. bikasril jim lagi le tak boleh.. tak kawen lagi.. ngahahaha..

aku dan syeikh aminuddin di masjid al-azhar..

korang tak perasan ke rambut aku dah pendek? comel kan? macam budak baik dan skema je.. ngeh3..

masjid al-azhar yang terhimpun didalamnya segala rahsia ilmu sejak berkurun lamanya..

Currently have 5 Kata Komenan:

  1. Salam..

    Mantap syeikh pamie kita..nak wat kawin la tu beli kopiah azhar..hehehe..dah mcm ulama' azhar dah korang ni..wa respect sama lu..hehehe..

    Mie, ko cuba pakai ubuntu..ni salah satu os linux..aku pakai ni..xde mslh virus atau hang dah..tenet pun laju..ko boleh baca kat blog aku kalau nak information gurubuntu.blogspot.com atau ko tanya je pak cik google mesti dia leh jawab punya..

  2. akhi Al-Amin Daud said, sudah semestinye lau pkai UBUNTU xde masalah virus etc...sbb tiada virus yg diciptakan tuk linux...mahupun unix...etc...Sekian Terima Kasih.. ;-)

  3. huhu da lame gak xniggalkan kumen kat sini walau tau dah yg ana berada ditangga petame pengomen terbaik!!
    uhuuu mangge xterperi asenye,
    sila berikan sijil penghargaan dan piala iringn pd ana yeee..

  4. to alamin:
    aku tak penah test la plak pakai ubuntu.. bukan pe.. takut aku buntu je nak memakainye nanti sebab tak penah pakai.. haha..

    to nizaati:
    ooo.. begituuu..

    to muyassarah:
    nak sijil yee.. bleh3.. [nada upin dan ipin] hehe..

  5. boleh tahu x kedai nk cari kopiah azhar ni kat mana, apa nama kedainya di Hussein tu? dan berapa harga dia?

    kalau ada no contact tokei kedai tu ok jugak...


Leave a Reply

There was an error in this gadget