Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Friday, September 4, 2009

Samivelu Pun Kenyang Menyandor Makan Nasik

Posted by The Pamiesz® | Friday, September 4, 2009 | Category: , |

memandangkan kedai aku skarang dah ada wifi free [apa yang perlu diusahakan cume meminjam leptop kak ipor aku setiap hari agar matlamat mentenet semasa bekerja dapat dilaksanakan dengan jayanya] insyaAllah aku akan apdet setiap hari dengan bilangan 20,000 posting dalam sehari.. harap korang tak penat membace dan aku pon tak penat nak taip..

arini aku nak jadik emosyenel sket.. aku pegi keje pagi tadi dengan menunggang kude bapak aku.. [kete kembara] sesampai saje ditempat paking kete depan bank aku mendapati seorang lelaki berpakaian pejabat sedang mengisap rokok..

"ooh.. kelin.." husnuzzhon..

lalu aku yang berjubah putih dan jambang yang masih tak dipendekkan pun turun daripada kude kesayangan my daddy itu..

beliau yang tadinya memberikan pandangan sisi menoleh kehadapan lalu ternampak kelibat aku.. aku pun jua melihat beliau.. mata kami bertentang dan kami pun jatuh cinta.. [kepale hotok cinte..]

lalu kompemlah aku bahawasanya die melayu yang berkulit gelap..

melayu rasa2nya kompem Islam kan?

Islam kompem kene pose kan?

pose kalo isap rokok tak batal pose kan?

paaaannddaaaaiiinnyeeee~~

susah sangat ke nak puase yer.. memang susah pon.. kalau daripada kecik perut tak pernah diajor berlapor.. mulut tak pernah diajor lekang ngan rokok.. kaki tak pernah diajo berenggang ngan kedai nasik kandor.. memang begitulah natijahnya..

"malas aku nak puase.. 40 taun dah aku tak puase elok jer kaye.. Allah tak tarik nikmat aku pape pun.."

tu kat dunia sayang oi.. kalau Allah bekire dengan nikmat dunia yang takde nilaian langsung ni.. nescaya samivelu tu takkan dapat kenyang menyandor makan nasik.. tapi kat akhirat nanti? samivelu kompem dah jadi kayu api neraka jahannam tu.. [kecuali sebelum mati die masuk Islam la..] dah tu orang2 kita yang tak pernah nak ikut perintah Allah ni pulak cemane? sape nak tolong jawapkan kat akhirat nanti?

aku rasa syeikhul kabair rasul kahar boleh tolong jawapkan kot untuk dorang2 ni.. die dah ade blog dah skang.. kalah visitor blog chedet.. almaklumle.. chedet tun jer.. kahar ni jangan main2 maqam die tinggi ateh langit tuh.. petir pun tak berani nak sambor die.. kekeke.. adeh.. camnelah ade orang melayu yang boleh terpengaruh dengan die.. fanatik pulak tuh.. tapi aku nasihatkan toksahle membuang2 mase bace blog die tu.. takde paedah langsung yang boleh didapati.. baikla korang bace dewata raya ke.. naruto ke.. bleach ke.. one piece ke.. lagi seronok daripada bace cerita dongeng dalam blog die tuh..

puase la weh.. aku memang rasa nak baling kaburetor RXZ jer kat orang2 yang maleh puase ni.. umor dah tue2 bangka.. mengalahkan bebudak jer perangai nak pose2 separuh hari.. terajang pungkoq tu satgi baru tau..

yang kedai2 makan pun satu hal jugak.. kalo ikut salah satu pendapat ulama usul.. peniaga diharamkan menjual makanan walau kepada orang kafir di bulan puase.. haram bukak kedai makan bulan pose.. sebab orang kafir pun ditaklifkan juga dengan syariat seperti solat puasa dan sebagainya.. kat orang kafir pun haram jual.. kalau bukak kedai senyap2 orang Islam pulak yang beli bungkus makan tengahari senyap2 bawah meja pondok pak gad pejabat.. agak2nya hukumnye boleh betukar jadi sunat pulak ke ek?

"kedai hempon jual nasik kandar"
salah satu tajuk berita dalam paper...

isk3.. macamana nak bentuk biah masyarakat yang mengagungkan ramadhan.. masyarakat yang sentiasa kelihatan membaca Quran di sana sini.. atas moto.. tunggu bas.. tunggu giliran kat bank.. tunggu bini gi shoping.. lepak2 tepi taman rekreasi sempat habis stengah juzuk sejuzuk due tige juzuk.. macamane??

dahlah.. aku nak balik.. nak tutup kedai.. nak pegi smayang jumaat.. jangan balik cari nasik kat dapo pulak.. ingat tuh!

Currently have 10 Kata Komenan:

  1. Salam.

    Ustaz, siapa tu syeikhul kabair rasul kahar? Saya belum pernah dengarlah.

  2. erk.. kahar yang pemes tu awak tak kenei ke.. orang melayu yang mengaku rasulullah bagi umat skarang.. rasul terakhir selepas Nabi Muhammad katenye.. kate die la..

    syeikhul kabair tu saye yang bagi gelaran kat die.. hehe..

    penggunaan syeikh selain daripada orang yang tinggi ilmu dan kemuliaannya, ia jugak boleh membawak maksud orang tue.. kabair pulak maknenye dose2 besor.. jadi gelaran ni saya bagi khas untuk die sebagai sorang tue nyanyuk yang tak memasal2 wat dosa besor ngaku jadi rasul..

    adeh.. rosak aqidah.. rosak..

  3. salam,sedih kan bila Muslim sedniri tak hormati ramadhan.

  4. Salam.
    Slmt plg ke umah firstly :)
    Aha, sama la keadaanye kat kedai juai nombo ekor.
    Muka 'Melayu yg sewajarnya Islam' mmg banyak.
    Macam beratur nak beli tiket bas balik raya.
    Nauzubillah.

  5. ape nm blog nabi celup 2??

  6. Ada juga dengar fasal nabi palsu tu tapi tak berapa ambil kisah. Lagi ustaz bagi gelaran 'power' gitu. Saya yang tak faham bahasa Arab ni terpinga-pingalah. Hehe.

    Terima kasih memberi tahu.

  7. Ada juga dengar fasal nabi palsu tu tapi tak berapa ambil kisah. Lagi ustaz bagi gelaran 'power' gitu. Saya yang tak faham bahasa Arab ni terpinga-pingalah. Hehe.

    Terima kasih memberi tahu.

  8. This comment has been removed by the author.

  9. salam.. messengerofgodtoday.blogspot.com.. tapi hati2 la,kuatkan iman,doa kat Allah byk2 supaye teguhkan iman..bace je..jgn pk sgt.

    kalo ade pape yg was2, konsep depa juz:

    1. depa x pcy Nabi Muhammad sallallahu alaihi wa sallam sebab kite tak nah nampak Nabi Muhammad sallallahu alaihi wa sallam mase zaman tuh. konfom ke perawi2 hadith ni btoi. so, bg depa, perawi2 hadith nih diragui.

    2. kite takde tym khutbah wida' utk menjadi saksi n khutbah tuh utk orag arab jek coz org melayu xde.

    3. pakcik kahaq banyak menggunakan hujah2 berdasarkan ayat alquran. die manyak ambik ayat yang mengugut 'org2 yg tidak beriman'. kunun2 nak samekan kite ngn kaum bani israel n firaun. adey, sape yg tak beriman senornye??huh

    4. surah ibrahim:4..depa cakap Nabi Muhammad sallallahu alaihi wa sallam adalah penutup para nabi, bukan rasul. so,x mustahil ade rasul selepas Nabi Muhammad sallallahu alaihi wa sallam. dey, rasul adalah nabi, n nabi x semestinye rasul kan. so,kalo Nabi Muhammad sallallahu alaihi wa sallam adalah penutup nabi, maka xde dah la rasul n nabi selepas baginda.

    5. depa pecaye bahwe jenis2 najis dalam alquran telah dimanipulasikan oleh syaitan.
    maksudnye, alquran dh x suci kalo camtuh, sebab sesuka suki leh diubah2 mcm injil n taurat. tapi still jadikan hujah n pegangn depa. pelek x? buleh pk x camtuh? common sense r..haduih..

    6. rasul ade kitab2nye senirik. mane kitab pakcik kahaq dalam BAHASE MELAYU (dah name pon rasul utk melayu kan)?

    7. alquran=barab, bukan bm..maka....nape pakai kitab yg diturunkan dalam barab n of kos utk Nabi Muhammad sallallahu alaihi wa sallam??

    8. mukjizat tarak.. kalo ade pon satu je kot: MENGHILANGKAN DIRI.......BILA NAK KENE G COURT.huh.

    so,saye yg xbelajaq ilmu wahyu ke,lughah ke,hape ke,leh je pk ngan waras,n saye yakin ramaiiii lagi cmtu.ni la konsep2 depa yg dapat sy extract.diharap dapat membantu skek2 bila nk bace posting n komen2 'bernas nak meninggal (pinjam perkataan ostat)' depa nih.. wallahu'alam..

  10. time kasih la cik syaf sebab tolon jawapkan ape yang saye nak jawap tapi malas nak jawap.. hehehe.. moga Allah merahmati usahamu itu seadanya.. jazakillah kheir..


Leave a Reply

There was an error in this gadget