Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Friday, September 11, 2009

Busuk Punya Kes...

Posted by The Pamiesz® | Friday, September 11, 2009 | Category: |

jam menunjukkan hampir pukul 2pagi.. syamama yang baru saja memesej aku tak berapa lama tadik untuk ajak kuar moreh kat gulam rasul yang ade wifi free kat situ.. [moreh pukul 2 pagi?] makanya dimalam jumaat yang mulia ini aku dengan perut kosong ni pun menerima pelawaan beliau..

setelah tiba di sini makanya kami pun mengoder roti canai kosong ngan kuah dal sambil melayan wifi.. setelah itu syamama dengan secara tetibe membuka emel beliau lalu menyuruh aku membaca sebuah cerita yang agak bongok ni.. maka dengan sukahatinya aku pun mengaploadkan citer tu kat sini untuk dikongsi bersama korang sume.. roti canai pun bertambah oder jadik sorang 2 keping.. [biasanya aku sorang makan 3..]

alkesah maka tersebutlah kesah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu...ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus..


lepas tu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang..maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah, isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan

Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yan g menutup mataku.Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi...

Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni..

Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu..lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... pehhhhh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa
bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh.... lega...'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang..

Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!!HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni..Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong...

ALAMAK!!!

Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku..

"dah lama ke pak sampai?"

Dan pak mertua aku pun jawab:

"dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!"

hahahahahaha.. takleh blah punye citer.. memang busuk punya kes..
apepun selamat berqiyamullail.. :)


Currently have 18 Kata Komenan:

  1. mie...mike KAWIN NANTI jangan harus buat mcm citer ni .....halau dek pak mertua je nnt...HIHI


    SEKIAN..

    3.54 PAGI

  2. This comment has been removed by the author.

  3. adeh........... xlarat.....nak gelak..........batei pose la gelak guling2..........

    5.40AM, Kuantan, Pakhang

  4. ab:

    idak.. teman bese melepehkan gas tu secara beransur2.. kaver bagi tak bunyi.. kalau bau bleh salahkan orang lain.. rasa2 pak mentua la bakal mangsa tuduhan melulu tu nanti.. hahaha..

  5. cik syaf:

    ni mazhab mane pulak awak pakai gelak bleh batal pose nih? tapi kalo pukul 5.40 pagi dah batal pose pukul 5.41 tu boleh bantai roti canai lagi 8keping dah.. tengahari bleh oder pizza.. petang bleh minum air kolah masjid time komor2.. hahaha..

    kedai kurma pamin
    teluk intan
    10.06pagi

  6. hahaha..pak mertuaku lg slumber salu je kentut tgh makan..same jua lah dgn suamiku..aku jela yg kaver2..kekeke..

    umah mertuaku
    jenjarom,banting
    10.42pagi

  7. kalo camtu lagi senang nak salahkan pak mentua ko secara terang2an.. hahaha..

    *kalo ngko pon lepas secara terang2an aku yakin suami dan mentua ko akan lebih bertambah kasih sayang mereka kepada ngko.. wakakaka..

    kedai pamin
    11.00pagi

  8. awat sume pakat buh tmpt n waktu neh?

    dalam khemah nomad,
    alaska,
    u.s,
    4.14 am

  9. atas kusi
    0956 waktu tempatan kutub selatan

    hahaha..dah2 la wehh

  10. hehehe..
    comel tol kentut
    depan org ramai..

    adeh, tak tahan nak gelakk....
    hehehe

  11. قـــــالــــت SYAFARAH

    (awat sume pakat buh tmpt n waktu neh? )


    sebab pamie punya blog pakai jam waktu mesir , kita kat sini pakai waktu mesia , dan pamie pun dah pulang ke mesia...jadi utk meraikan kepulangan beliau , maka kita kena menulis masa/tempat ketika menulis komen diblog ini,


    sekian


    1.33 pagi ( sabtu )
    rumah bonda

  12. oooooooooo gitu ye syeikh AB.. bes gk wat tmpt2 n waktu2 neh. rase cam tulis diari jek.. ok la, function baru blog nih secare opisyelnye: diari sapa2 yg rase nk tulih diari kt cni! yeay!


    tangge umah alfonso de albuquerque,
    zimbabwe,
    6.35am

  13. قــــــــــــــالــــــــــــــت syafarah :

    oooooooooo gitu ye syeikh AB<-- نــــــــــــعـــــــــــــم




    sekian..


    8.22 pagi ( sabtu ) 22 ramadhon 1430 hijriyyah

    rumah bonda

  14. kesian pulak aku tengok 2 makhluk halus separa penin ni.. takpelah.. layankanjelah.. tak layan kang kecik ati mula la wat percubaan2 nak sabotaj blog ni plak kang..


    atas himar
    9.86 pagi raya
    waktu marikh

  15. bagus2...bertambah peninnn...nak join gakla...

    sekian..

    bawah sayap lalat
    39.83 tgh jalan raye
    waktu sahur pluto

  16. adoiii... sabo ajer la :)


Leave a Reply

There was an error in this gadget