Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, September 29, 2009

Edisi 1Raya : Keluarga Didahulukan Ampun Maaf Diutamakan

Posted by The Pamiesz® | Tuesday, September 29, 2009 | Category: |

salam aleik..

dah lama rasanya tak menulis sesuatu yang memberi faedah yang sangat banyak kepada para pembaca.. asik2 upload gambor2 yang ntahape2 pastu wat caption merepek2.. haih.. bila agaknya kargo kitab2 aku yang kat mesir tu nak sampai kat umah nih.. aku dah rindu sangat dengan kitab2 yang menyebabkan rak aku melengkung tuh.. [rasa cam tetibe je masuk isi tak kene.. tadi cite pasal caption gambo.. tetibe masuk cite kitab.. sape sunting blog ni hahhh? hahaha..]

tazkirah kat masjid taqwa dah bermula kembali selepas bercuti raya selama seminggu.. sok subuh nak baca bab ape plak ek.. any idea?

sebelom saya tido dan berehat saya ingin menyambung lagi edisi raya yang tertangguh disebabkan kete baru yang encik hafizi tu dapat tadi..

satu fakta menarik.. pagi hari raya saya diserikan dengan semua adik beradik yang berkumpul dirumah.. akan tetapi malangnya saya tidak beraya sangat bersama mereka.. sebaliknya sejak subuh raya itu lagi saya beraya sakan dengan someone special.. beliau adalah encik jamban.. [someone eh menatang nih..] hampir berpuluh2 kali saya membuat appoinment dengan beliau.. sejak pagi itu disambung pulak lagi selepas solat hari raya.. mebawak kepada waktu petang senjakala.. memang sungguh seronok hari raya saya bertemankan cirit birit yang amat menggirangkan hati sanubari ini..

GALERI HARI RAYA SAYA
___________________

buka puasa terakhir "ba'umbayan" one family..besok raya yeay..

nasib baik dorang dah masak rendang dari petang tu lagi.. pasalnye malam tu tak lama lepas dah gelap karen pon tadek sampai area2 pukul 2.30 pagi.. sape2 yang pakai oven buat kek time tu mesti menyumpah seranah pada pihak lembaga air..

pengg!

masjidut taqwa dari bahagian paking belah belakang

bersama pidos.. abang saye yang kedudukannya diatas saya adalah memegang tampuk no 5

bersama pidos.. along.. dan angah.. anak buah saya dari keturunan ayong..

bersama kamben itam saya di masjidut taqwa - pagi raya sebelum solat raya

orang mula berpusu2 menyebabkan tempat lapang yang asalnya lapang dalam sekelip mata dipenuhi kamben2 dan lembu2 dari pelbagai spesies..

usai solat hari raya yang khutbah panjangnya ditangisi ramai jemaah yang insap itu maka kami sekeluarga pon melakukan aktiviti tahunan setiap kali lepas solat hari raye iaitu menziarahi umah tok penghulu yang terletak kat seblah umah kami.. pidos romantik jalan bedua ngan bini dia.. aku jugak yang terlebih romantik jalan bedua ngan kamera hempon aku.. huh.

sesi mintak mahap.. mak abah.. ampunkan segala dosa kitorang yer..

sesi bagi duit raya kat anak2 buah pulak.. beratur beb..

sesi persembahan nasyid.. pidos tawarkan sape2 yang sanggup wat persembahan akan dapat bonus angpaw raya.. maka kekanak ini pon membuat persembahan nasyid yang diiringi music petir dan guruh iaitu menyanyikan lagu negaraku.. aku wat gak persembahan.. show sape tido paling lame atas katil..

keluarga paksu mohamad datang ziarah daripada ipoh..

kak zah and adilah [she was my classmate 3years ago and now she lives under one roof with me..baru akak tau perangai adik akak yang sekor ni camne kan? hahaha..]

sms sape lagi kalo bukan awek.. udah2 la woih ko tu nak spm.. apekate ko passing jer awek ko tu kat acu.. hahaha..

binatang ni nampak je kecik.. tapi kalo letupkan depan umah.. orang mude yang tak sakit jantung pon bole kene diabetes..

tutorial mengikat serban

sarapan raya kedua: roti canai kuah dal

sepanjang hari kedua kitorang round sekitar ipoh.. umah paksu.. umah cik ann.. umah cik pahiyah.. 3 umah je boleh gi.. ni gelagat baby adilah dan babytua pidos.. sangat comel oke

sape ammu ensem kat sebelah adilah ni?

iman dari keturunan alang yang sangat aktif bagaikan deco deco deco..

tapi seaktif2 dia.. upenye die takut ngan acu die.. bwahahaha..

nak bantal ke nak kepek pisang? ke nak pelempang? tanye iman pada manusia yang ada kat depan dia..

acu nak ikut iman balik bole? "tak bole! acu tinggal!" cis..kejam..

takpe kaklong.. ko dapat SPM 10A nanti mesti abah ngko bagi ngko pree jer keta citra ni..selamat menjadi pelatih khidmat negara.. ngeh3

malu bebenor nak bagi nampak muke enterprem kat kamera.. bukan nak letak kat blog pon kakchik oiii.. [padahal letak dah ni..haha]

udah2 ler dulu kot.. ngantuk dah nih.. besok2 pulak la nak gambo lain pulak lagi..

tatatititutu~

pose 6 saya baru masuk hari ketiga.. anda bagaimana?

Currently have 2 Kata Komenan:

  1. hahaa..fud poisoning gk ka?bes kn beraya ngan incek jamban? (jamban ye.bkn jambanG)

    p.s-sy ade pakcik kje pulis. nk suh die tahan r seme kete ade no plet BEX. atas kesalahn: mengembek di jln raye (ape kaitan pulis ngn tahan kete?bkn jpj nye keje ke?)

  2. bes gak la memerut kat dalam tu.. dengo bunyi orang salam masuk umah makan2 pastu dengo skali lagi orang bagi salam nak balik.. saya still memerut kat dalam.. mmg seronok sangat..hahaha..

    ade kaitan. pulis ade banyak jenis. ada csi ada miami ada newyork ada los angeles ada trapik ada fru ada polis bantuan. semua dibenarkan untuk tahan bex takde masalah sebab bex tak mengembek merate2. heheh


Leave a Reply

There was an error in this gadget