Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, June 23, 2009

Jaulah Mansurah : Kebun Buah-buahan

Posted by The Pamiesz® | Tuesday, June 23, 2009 | Category: |

salam aleik..

siri jaulah musim panas diteruskan lagi dengan gambo2 lawatan kitorang ke kebun buah2an.. macam2 jenis buah ada kat sini.. durian.. tembikai.. oren.. betik.. pisang.. dolphin.. mangga.. labu.. tembikai susu.. semua buah2 ni takde kat kebun ni.. hahaha.. [dolphin sejenis buahan rupenye.. baru aku tau.. ahahaha..]

sebenornye kitorang gi kebun epal ngan anggur jer.. ingatkan buleh la shopping borong anggur barang tiga pat tan.. upenye gi melawat jer.. cheh.. aku malam tu dah siap termimpi2 nak tido berbantalkan anggur.. mimpi tinggal mimpi jerlah.. tapi apepun tetap best sebab bila dah namanya melawat.. maka yang akan banyak kedapatan adalah gamboo.. ngeh3..

GALERI MELAWAT KEBUN BUAH
________________________

ni namanye buah tembikai.. korang tau ke pun nama2 buah ni.. korang kekecik dulu mane gi tadika.. ape yang korang tau.. huh

amin jeling2 kenyit2 mata kat himaq tu try nak test ngorat kot2 boleh ajak nikah.. tapi himaq tu berpaling dan buat muka malu2 seraya berkata "saya dah ada seekor suami dan 5 ekor anak serta 15 ekor cucu..lagipun saya seekor himaq yang setia.."

macam lebeh kurang jer muka dorang bedua kan? kan? hahaha..

si pamie gi kebun bukan untuk berkebun..

korang tak rasa ke yang kitorang semua ni ensem? ahahaha..

mari pegi kerjaaa~ cari nafkah tanggung anak bini~ yeeaayyy~

kot iye pun teringin nak makan jagung buang lah dulu kulitnye tuh.. [apsal bulu2 janggut jagung tu cam same kaler jer ngan janggut aku? patut pun semenjak dua menjak ni aku terasa janggut aku dah makin bekurangan.. kene curi ngan encik jagung upenye.. huh..]

"hemmm geram betul aku kat budak comey nih.." kata pet..
"eeee.. petttt.. busuk la ketiak ko.. bau himaqq.." kata pamie..

"weihh pett!! ketiak ko berair2.. dah melekat2 melekit2 kat pipi aku ni woii!" kata pamie..
"aaaahh aku tak kire.. ko cium la ketiak aku ni sampai kering.. hahaha.." balas pet..
"erkkk.. aku tak bole bernapas.. tolong.. bantuan pernapasan.. tulun.." rayu amin..
"aku tak nampak pape pun yang berlaku.. yang penting muka aku dalam gambo tetap ensem.." kata paek..

anggur.. inab.. the season has come yeeayy~

menanti anggur turun dari langit jatuh terus kedalam mulut..

napi: mie.. jauhkan sikit jarak ko ngan deme.. untuk mendapatkan lighting yang sesuai supaya gambar bokeh dapat dihasilkan..
pamie: diamlah.. aku tengah rakam bideo nih..
amin n pet: cepatlahhhh! kitorang dah penat senyum nihh..

takyah la wat muka kontrol hensem sangat sham.. tengok cam aku.. steady jer.. tak wat muka ensem pun orang tetap kata matsumoto jun tu macam muka aku.. ahahaha..

pet merindui kambing2nya di lubuk keli.. jangan bawak balik pet.. tremco takde seat kosong dah untuk kamben2 tuh.. hehe..

rempit tuqtuq balik zagzig..

berlalalala di musim panas memang best.. yang tak bestnya bila berimpit2 dalam bas 80palang nak pi azhar tetengahari bute bediri dekat 40 menet dalam keadaan mencium segala macam bau ketiak.. ada yang bau perfume escape.. ada yang bau longkang.. ada yang bau limbah.. ada yang bau peluh.. ada yang bau hangit.. [maknenye aku sorang jelah tuh yang bau perfume escape.. hoho..]

apepun.. sabarlah.. nak mengaji memang kene sabor.. nak dapat ilmu memang kene lalu kepayahan.. kita akan dapat rasakan sebenar2 nikmat walaupun dalam kepayahan kita dalam menuntut ilmu.. yang penting segalanya adalah dengan syarat jika kita sabar.. maka bersabarlah dan cubalah untuk terus istiqamah dalam menuntut ilmu.. insyaAllah jika bukan sekarang.. kita akan dapat rasakan juga nikmatnya itu satu hari nanti..

Allahummaj'alna min ahlil istiqamah.. amin..
senyum sokmoo~ :)

Currently have 14 Kata Komenan:

  1. hi hang macam2 ar mi best2.. oit dennak join gikelas sekali nanti blh?? kat kaherah umah kat ne ek? ada masa free annti nak ke umah hang nak join gi kelas talaqi blh??

  2. buleh jerr..mai ah..aku duk umah pahang kat asyir..kat kompleks la..kelas2 kat sini pun dah stat rancak dah..aku jer duk rancak lagi tdo ateh katil..tehehe..

  3. Tgk je tajuk posting...terus teringat kat buku2 arab yg dah ditinggalkan selama 1sem...sejak dah tamat blaja 3rd language.. ;-)

    Kene polish bhs arab ku ini...

    Uiks...dah g sane...dpt bw balik ape je? =P

  4. mane g hiwar awl2 posting ni?????wakakaka

  5. nizaati:

    polish jangan tak polishh.. :)

    bawak balik gambo jerlaa.. huhu..

  6. pijit:

    shhh.. diamlah.. dah sensored dah.. menyentuh sensitiviti isu semasa hiwar tuh.. takleh disiarkan dikhalayak ramai.. hahaha..

  7. Kebun sape korang ceroboh ni? Hmm.. kena repot pak polisi ni ..hmm..hmm..

  8. ni pencerobohan dengan izin.. takpe jer.. dibenarkan.. tehehehe..

  9. woo~ kite gune template sama, dia tiru...
    kite gune minyak wangi escape, dia tiru...
    ish ust ni, xde identiti sndiri ke~
    hahahahahha

    [cm sronok je buli ostat pamie]

    ust, boleh x jgn tiru sy dah....
    sy letih la cmni...muahahaha

    aritu tiru hewi pmram kn...ngeh3...
    kne report spam kt blogger le gamaknya..tiru mniru sokmo....huahuahua

    [tanpa menyedari tinge ostat pamie da berpinau - hehe]

    gembira smbil menampar pipi sndiri...yeah :D

  10. info tentang khasiat labu kat sini - Labu Kaya Khasiat

  11. dr alia:

    telinga saya disumbat walkman.. tak dengo pape pon.. lalalala~

    saya tak masyi walaupun belajar qiraat:

    sekali lagi saya mengeluh kerana menulis nama ustazah.. memang nama dalam surat beranak ek? hehehe..

    nape? nak mintak autograph ke? matsumoto jun tu dulu masa kekecik suke datang umah saya main2 masak2.. haha..

  12. owhh peminat cerita jepun rupanya

  13. nak kate minat tu idak le over bebenor.. tapi nengok juge le kenkadang.. hehe


Leave a Reply

There was an error in this gadget