Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Saturday, May 9, 2009

Apakah Perbezaan Antara Torob dan Turab?

Posted by The Pamiesz® | Saturday, May 9, 2009 | Category: , |

salam aleik..

satu lagi version jalan2 cari pasal.. balik meronggeng dari atabah.. kami semua [macam ramai jer padahal aku ngan amin je.. kekeke..] pun menuju ke tempat yang senantiasa kami ingati dan kenang2kan sepanjang hari iaitu restoran jual torob kat gamik.. nafsu makan yang bergelojak ini sentiasa menuntut dan menyuruh kami untuk makan berlebihan.. makan berlebihan akan menyebabkan kemalasan dan ianya tidaklah digalakkan dalam Islam.. ianya melembabkan otak dan menyebabkan kuatnya nafsu.. sedangkan nafsu perlu kita didik untuk tunduk pada akal.. antara cara mendidik nafsu adalah dengan membiarkan dia lapo dan kebulor.. disebabkan ini kami jarang2 sekali memenuhi kehendak itu.. kami sememangnya zuhud.. makan berpada2 apa yang ada.. apa yang tiada kami tak minta tapi kalau orang lain minta kami join sekaki tambah oder skali.. hihihi..

ramai jugak yang nampak2nya bertanyakan khabar pipi ana yang katanya semakin jauh berbeza dengan gambar dalam 'Man Ana' kat seblah nih.. memang la.. tu gambor 30 taun lepeh.. masa tu baru baligh.. skarang ni dah beratus ribu kali ihtilam dah memang la beza.. peoples change.. nokia connecting people.. jadi tak mustahilla yang kurus leh jadi gemok.. yang keding leh jadik tembam.. lagipun abengoh pipi donat dah balik melesia.. biar ah ammu pamie ganti tempat die.. hehe.. [alasan biase orang bagi kalo dah tembam ni.. hati senang.. bujang senang.. jadi.. aku pun bagi alasan ni jugak jelah.. senang.. hihi..]

malehla cakap banyak.. lagi seminggu jer nak pekse nih.. pade yang mintak tolong kat ana tu.. maafla yer tak dapat nak tunaikan wat mase ni.. tajuk2 posting2 yang ilmiah sket yang korang sumer request tu nanti2 la ye.. bz nih.. taip merapu camni duk 2minit depan pc dah bleh siap.. tapi kalo yang ilmiah sket tu kurang2 2minit stengah kene duk cari idea.. setengah minit tu pun payah tu.. mahap yer eberibadi..

apepun layankanlah galeri torob yang akan menjadi kenangan pada mereka yang gemar melantaknya dan telahpun balik ke kampung halaman.. tentu terkenang2 dilubuk hati mereka akan kesedapan kefeelingan dan ketrampilan torob ini dan ternyata satu hari nanti mereka akan menempah tiket flight ke mesir semula untuk melepaskan kerinduan terhadap torob.. [kalo nak, datang mesir snirik.. nak pesan2 suh aku bungkus bile balik mesia nanti sori oke.. takde mase nak layan.. haha..]

GALERI TOROB BUKAN TURAB
_______________________

amin version tayang jam baru..

pamie version baru balik pantai..

pekerja kedai torob yang setia menanti oder..

credit to mr paek khattat.. yang tertinggal kamera cybershot beliau kat bawah bantal aku.. sempat aku pinjam sat gi ronggeng.. hihihi..


torob amin.. tak sedap..

torob aku.. sedap hingga menjilat pinggan dan meja.. amin tak pueh hati sebab dia punye torob takde bawang.. hahaha..

side oder.. semangkuk hayun tohinah wat cecah2..

jahat ooo amin.. dia letak pinggan kat depan aku kunon2 aku yang melantak dua2 skali.. aku tak makan banyak k.. perut aku kecek.. beso jari kelingking kaki bayi jer.. siyess..

teringin nak makan torob? call aku.. aku leh bawakkan gi restoran tu.. rasa2 nama dia restoran hadi.. [kalo salah tak payah tolong betulkan pun takpe..haha..] tapi paham2la kan.. takkan tolong bawak saje je kan.. kurang2 pun 5ketul torob masuk perut aku pree la kan.. hahaha..

selamat berimtihan di musim durian.. erk.. musim imtihan.. jangan stress2 oke.. belajarlah untuk meredhai usaha sendiri dan meredhai apa yang Allah beri kepada kita.. yang penting.. kita belajar untuk belajar.. semoga najah belaka.. amin.. [blog ni bakal bersawang kejap for the time being.. so jangan tanye aku nape tak hapdet.. oke..]

tattaaa~

Currently have 12 Kata Komenan:

  1. eh.. info baru pasal makanan neh. aku pun nak carilah torob satu kat sini. agak2 ada tak?

  2. member tanya torob tu aper..sejenis strawberri kah apa kah?

  3. Salam..aku tak try lagi ni..hehehe..patutla dah jd donat asyik makan je..huhuhu..xpe nak tahqiq kitab kena byk tenaga..dah ada tenaga baru semangat kan kan..hehehe..

  4. Salam aleik.
    maaf, tumpang lalu jap..
    aha,balik msia nanti boleh jual encik torob ni, jual on9 kat blog.
    hikhik

  5. pi:

    aku rase ade.. tapi mungkin tak sesedap kat sini.. sebab kat sane tadek eisy baladi kan? kalo eisy syami makan torob ni tak sedap.. nak kene eisy baladi mesir gak.. hehe..

  6. amy:

    ceh.. punye panjang citer tak paham2 lagi upenye.. torob tu sejenis makanan la.. ianya berunsurkan daging yang diisi kedalam roti eisy yang dibuat umpama sandwich.. macam dalam gambo tu lah.. ni tanye sebab memang tak tau ke atau buat2 tak tau? kalo tak tau sungguh takpe dimaapkan.. tapi kalo wat2 tak tau memang nak kene suap torob dalam mulut 13 bijik nih.. haha..

  7. al-amin:

    tahqiq la sangat.. aku terceqiq ade la makan banyak2 ni.. haha.. mehla datang umah aku asyir ni.. nanti aku bawak mung gi makan situ.. mung dahla torob pun tak makan lagi.. umah aku pun mung tak mari gi.. mung ni memang nak kene sumbat jugak nih.. hahaha..

  8. farhah:

    lalu jela.. tu pun nak mintak izin.. pastu mintak maap pulak tu.. bukan ade lalang pun.. [ape kaitan?]

    jual torob online yer.. ok gak tuh.. duit bank in kat saya.. pastu torobnye saya send online jugak lah.. buh kut emel je.. kakaka.. kreatif2.. hihi..

  9. wah nampak macam sangat sedap la..agak2 ade rase cam cucur bawang tak pun mertabak daging ke piza super supreme..alamak...tetibe lapo..
    goodluck 4 ur imtihan~

  10. ha,nak lalu tapi kalini tak minta maap dah sebab tiada lalang dan tiada kaitan :)
    buh kat email?
    bole..kreatif..
    duit pun sy bagi kat email jgk takpa kan?

  11. jln2 cari pasal??? ekekehhh...

    cuba ler citer camne sedapnye turob ni?... nnti bwk akak gi mkn kat sana yea kalau sempat sampai sana sblum Pamie balik Msia...

  12. ain:

    tak terlawan sume rasa makanan itu.. ianya memang tiada tolok tandingan.. sentiasa menjadi igauan ramai termasuk iguana.. haha..

    time kasih doakan aku.. :)

    farhah:

    duit masuk bank la.. torob saya kirim kut emel.. baru la adil dan keadilan.. kakaka..

    kak sha:

    torob ni sedapnye camni.. bile akak makan je kan.. dia akan masuk dalam mulut.. bila duk dalam mulut tu.. dia akan beguling2 kat dalam mulut akak sampai akak rasa nak beguling2 jugak sedap telampau sedap.. haha.. pastu kan bile masuk dalam perut kan.. dia beguling2 lagi kat dalam perut tu menyebabkan akak teguling2 lagi macam tenggiling.. pendek kata.. dia memang sedap.. akak mesti bleh bayangkan camne kesedapannye? kan? kan? hihihi..

    bleh kak.. datang sini kabo la.. saya bawak akak gi makan tempat2 yang besh2 kat sini.. hehe..


Leave a Reply

There was an error in this gadget