Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, November 11, 2008

Bila Pamie Dah Stat Merepek

Posted by The Pamiesz® | Tuesday, November 11, 2008 | Category: |

salam..

hehehe.. nak merapu lagi.. dan lagi dan lagi.. kali ni ape kate teman nak cakap peghak plak.. ngkome bace ajele ye.. ngkome paham ke idak paham ke sekati ngkome le janji arini memang teman nak cakap peghak.. kolokot ade pape ngkome tak paham tu kabo le kat teman nanti teman kabo le balik kat kome apekebendenye yang kome tak paham2 tu.. ngeh3..

aje patut le title blog pun "bila pamie dah stat merepek.." yang benonye ayat tu ayat tegantung tu.. la yusamma zalika kalaman.. kalau dalam nahu dikire jumlah ghair mufidah.. apekehe plak? ate udah jawab syaratnye takde.. ghair mufidah le die.. ayat tegantung.. bila pamie dah stat merepek.. ape yang jadi? memacam le jawapan kome bleh letak kat situ..

dalam sebuah tesis phD yang telah dimunaqasyahkan semase persidangan ilmiah antare universiti-universiti yang tak wujud kat dunie ni ade menyatekan.. menurut survey dan kajian yang tak pernah ade orang buat kat dunie ni.. jawapan yang paling top ranking yang masyarakat alien dari planet lain bagi adelah seperti berikut:

bila pamie dah stat merepek.. die mesti takleh nak renti..
bila pamie dah stat merepek.. mulala die perasan bes..
bila pamie dah stat merepek.. mesti orang maleh nak baca..
bila pamie dah stat merepek.. ayam pun menyampah nak dengo..
bila pamie dah stat merepek.. biawak2 pun stat pengsan..
bila pamie dah stat merepek.. nak makan kerepek pun tak lalu..
bila pamie dah stat merepek.. terasa macam nak siku dagu die ngan lutut..
bila pamie dah stat merepek.. apek juey eskrem pun muntah..
bila pamie dah stat merepek.. orang pun stat mengeluh..
bila pamie dah stat merepek.. orang mule tertanye2 apekehe panjang beno..
bila pamie dah stat merepek.. orang len pun rase nak merepek sama..
bila pamie dah stat merepek.. yang skema pun jadi gile2..
bila pamie dah stat merepek.. yang bukan pamie pun stat enjen kete..
bila pamie dah stat merepek.. hang merepek ape ni?

takde kebende pun sekadar merapu meraban je diawal posting.. kali ni teman nak citer sket la.. [betui ke siket? penah ke ngko ceghite sikit2 je pamie? haha..] baru2 ni teman balik zagzig.. nak nyetelkan urusan kuliah yang dah dekat 3minggu tak setel2.. urusan tasdiq untuk zakat dan barukan visa.. urusan bayo yuran pengajian.. urusan membeli kitab2 kuliah.. dan len2 lagi.. memandangkan karenah birokrasi kat sini jauh belipat2 juta kali ganda daripada malaysia maka kesabaran menanti kesetelan urusan itu teramatlah diperlukan.. juga perkara yang perlu diambil kira adalah nomadnye teman yang berumah di kaherah ate bile teman ade kat zagzig pentingle kirenye diambik tau kat mane port yang paling sesuai untuk menumpang dan menyemak..

bile berada dirumah paek.. status ym beliau bertuko daripada invisible kepada "pett..tolong amik balik ahli bait ko ni.. sian dia takde rumah.. takpun ngko tolong carikan dia zaujah.. kesian aku tengok dia.."

bile berada dirumah pett.. status ym pett tetap still sama.. "yamee using me" cemane tah yamee tu mempergunakan nko tu pett.. haha..

bile berada dirumah KL.. status ym nik jugak tak bertuko2 daripada raya pose dulu sampai la dah nak masuk zulhijjah ni.. "salam aidilfitri" bawak2 le tuko nik oi.. bape lame nak raya.. hahaha..

memang takde kene mengene.. cerita ntahape2.. sila jangan terkeluar tajuk.. jika tidak karangan anda tidak akan mendapat sebarang markah bahkan akan ditolak pula markah yang sedia ada..

ade le satu hari tu teman tengah duk belek2 laptop ostat nik.. tetibe mata teman ni tertumpu pada satu file dalam folder anime.. lalu hati kecik ini terus berkata sambil membayangkan kenangan zaman2 silam.. "ni cite yang aku tengok masa kekecik dulu.. mane pulak mamat ni dapat.. dulu mase zaman tu memang tepengaruh gile2 punyelah ngan cite nih.." nak tau cite ape? tengok gambo kat bawah neh..

mesti kome kenal kan kete ni kete ape.. tipu la kalo kome tak main natang nih dulu.. hehehe..

DASH YANKURO

cite yang teman maksudkan tu adelah cite dash yankuro.. dulu masa skolah rendah wabak cite ni mule merebak dikalangan bebudak skolah.. kalo tak silap ingatan yang masih belum hilang ni.. dalam darjah 3 atau 4 gitulah.. masa tu memang kuat tol pengaruh cite ni.. kitorang sanggup kumpui duit blanje skolah untuk membeli kete menan yang dinamakan kete tamiya tuh.. sanggup tak makan weh masa waktu rehat.. mase tu kete yang jenama tamiya memang mahey2 jugak regenye.. mencecah RM50.. tu blom masuk sparepart nak tuko enjin itam lagi..

kitorang siap ade tubuhkan team lagi.. kunon2 nak chalenge team lain macam team dash warrior dalam cite tu la. mane2 manusie yang tak berkemampuan mengumpui duet blanje skolah untuk beli kete tamiya.. ade pilihan lain tuk deme.. masa tu sape yang pakai kete tamiya kire kaye la.. yang kurang kaye tu pakai kete auldey ke audley lebih kuang tu la bunyinye.. murah sikit regenye.. teman sniri pun memule pake kete auldey ni.. bile dah berjaye ngumpui duit banyak sket teman pun bli le kete tamiya yang ori.. kete no 4 yg kale ijo tuh.. namanye cannonball milik pangkuro.. membe teman ade yang pake shooting star.. kete kale biru yang tayanye ade gerigi2 sket konon sesuai race kat tanah yang tak rate.. memula tuh cadang nak bli emperor tapi dah habes stok sebab glemer benor emperor tu.. yelah kan.. kete hero.. jadi masa tu orang kampung kate janji ade udah.. teman pun beli aje le cannonball.. janji bleh riak dan bangge ngan kengkawan yang miskin2 masa tu.. haha.. [kekecik ape aku tau.. tak blajo tasawuf lagi masa tu.. haha]

bile dah ade cannonball yang ori tu pun idak le reti2 nak besyukur lagi tuh.. rasa nak beli sparepart memacam plak.. [sifat manusia.. tak pernah cukup dengan apa yang ada..] lepeh tu nak beli spoiler plak.. tuko enjin.. nak beli litar race lagi.. nak beli sepit udang.. [kete mane ade sepit udang..tu beskal la ngong..] bila tak cukup duit siap curi duit mak dalam lemari lagi smate2 nak beli sparepart kete.. huhu.. jahat tui teman mase tu.. tapi satu mase tekantoi gak ngan mak.. kene basuh insap sampai nanes2.. lepeh tu insap dah tak mencuri dah sampai skang.. hehe.. dah mintak maap ngan mintak halal dah.. tunggu le mak kalo pamie dah keje nanti pami ganti balik dwet2 yang pami curi dulu tu ye.. rasa idak le banyak beno.. hehe..

lepeh tu bile mintak kat mak nak beli litar race kete mak tak bagi sebab membazir.. baik beli makan kate mak.. bile teman prast sebab tak dapat nak men kat litar.. maka litar semulajadi le yang menjadi mangse.. longkang2 kat skolah menjadi tempat pertandingan antare kengkawan.. tak cukup kat skolah.. balik umah pepetang main ngan bebudak skampung plak.. longkang tepi umah la pulak yg menjadi mangse.. bile dah bosan main dalam longkang.. mula la teman ngan kengkawan gi cari kayu kat stor blakang umah untuk dibuat kayu pemandu.. [yang macam kayu hoki tu.. alah kome pun tengok cite ni dulu kome tau le cemane ghopenye kayu tu..] semangat gile betukang buat kayu tu.. kunon blehla bagi kete tu kona2 melompat2 macam race dalam cite katun tu.. memang otak katun btui la.. bile dah siap kayu tu mula la main sambil merungut2 sebab kete tanak kona walaupun dah kene hentak ngan kayu tu.. asik tepikir2 camne plak katun tu bleh sentuh je kayu tu kat tepi kete tu ngikut je kona.. hahaha.. what a naive thinking.. ingat lagi masa tu kengkawan teman yang aktif main binatang ini adalah hanif dan hafiz.. rasenye dedua makhluk ni dah keje dah pun.. keje kfc kalo tak silap.. silap2 dah kawen beranak pinak dah.. kalo kome bace cite ni mesti kome rasa malu sebab tekenang balik zaman bebudak kita.. ngehehehe..

litar kedua yang menjadi mangse setelah kegagalan teman memujuk dan membodek mak membeli litar untuk men kat umah.. adalah litar race mingguan di paso rabu.. paso malam le.. kat situ la cine2 tayang kete power dan tunjuk bagus ngan kete2 deme yang dah habeh modifait tuh.. huh.. kaye blehlaa.. cume litar ni slalu teman tak main sangat.. sebab kompem kalah.. haha.. jadi teman pegi sane tetiap minggu untuk tengok orang race je.. dah le nak race kene bayo.. kire cam sewe litar jugak le.. maleh le teman.. baik teman gune duit wat beli cekocok ke.. murtabak ke..

udah2le tu cite pasal kete tamiya nih.. ngkome sume pun mesti tengah terkenang zaman ngkome bebudak dulu yedak? hehehe.. alah usah nak nipu le.. kalo ngkome lahir zaman2 baye teman.. lahir zaman2 80an ngkome mesti lalu jugak zaman2 ni.. toksah le nak blagak thiqah kunon2 daripade kecik dulu tak nengok cite2 katun gini.. ngeh3.. [ni cite pengalaman bebudak laki la.. bebudak pempuan tak berape nak pasti le plak aku ade ke yang join sama wat keje kurang pekdah ginih.. seingat aku bebudak pempuan ngajak aku men batu seremban ngan main tenteng je dulu.. jengket2 kapal terbang.. hahaha..]

team dash warrior.. warrior la sangat.. haha..

tengah2 teman nengok episod dash yankuro yang bertajuk "emperor didalam air" ni.. teman tegelak pulak sensorang sambil terasa macam muka jadi tebal malu kaw2 punye.. malu ngan diri sniri.. ostat os dah menjerit dah dari depan.. "hahhh tu apekehe pulak tu gelak sensorang kat blakang tuu! dah mereng kee~" dalam ati teman ni.. "tak sangke cite macamni yang aku nengok masa kekecik dulu.. rasa macam budak bodoh plak bila tengok balik masa dah beso ni.. hahaha.. cite macamni pun aku bleh tepengaruh.. rasa macam menyesal besungguh2 kumpui duit curi duit untuk mende2 cenggitu.. bleh plak pecaya plak tu mase tu.. hahaha.." memang kenangan tui la.. rasa lain bebenor tengok masa kekecik ngan tengok masa bebesor ni.. padehe cite yang same je.. sampai sanggup monteng skolah tuu.. punyela kuat pengaruh.. ngeh3..

selain daripada itu.. terdapat juga beberapa cerita lain lagi untuk dikongsikan bersama disini pada hari ini.. ceh.. skema le plak rasa ayatnye.. tak kesah le labuu.. teman cume nak kongsi je dah alang2 merapu ni bagi habeh jele.. bukan cite dash yankuro ni je yang menghantui bebudak masa zaman kita dulu.. ade lagi cite2 lain yang efeknye juge turut terkesan hingga ke hari ni.. rasanya kalau masa yang dihabehkan untuk tengok cite2 ni teman habehkan untuk ngapal Quran.. dah habis 30 juzuk siap ngan tafsir skali teman ngapal.. hehe..

ULTRAMAN

sape yang tak kenal otromen yang bertugas di jabatan memfire rasakse.. padahal cite same je.. bile dah sampai seru.. dah sampai ajal rasakse tu.. lampu kat dada otromen pun dah bekelip2.. lalu keluo le fire daripada lengan otromen yang tak bebulu tu.. tu jela pun ulang2 cite tetiap episod.. cume ade satu cite je yang teman ingat le sampai arini.. lain sket le jalan citenye.. tak silap cite otromen ace.. mase dia lawan resakse tu dia kalah.. pastu dia panggil adik dia datang tolong.. pastu kalah jugak.. resakse tu gune power ais.. abes sume beku.. sekor2 kalah.. pengabihnye abeh sume adik beradik makcik pakcik kaum kerabat sampai ke atuk dia semua kene beku.. pastu teman idak le ingat dah cemane ending cite tu.. otromen mane tah yang jadik hero slamatkan sume generasi otromen tu daripada kepupusan.. kalo ngkome ingat ngkome ce tulih kat dalam komen tu.. kalo ngkome ingat le.. tak payah le pulak ngkome nak susah payah cube nak ngingat plot cite tu sampai kome punye mukarar dan nota2 pekse yang kome dah hapey telupe terus.. hahaha..

ni otromen ace ngan otromen seven.. adik beradik lain bapak lain mak.. tapi ade bau2 bacang jugak la..

KESATRIA BAJA ITAM

kesatira baja itam.. suria baja itam.. hero blalang baja itam.. baja taik ayam itam.. memacam la nama orang panggil cite ni.. yang pentingnye mase ni cite ni pun bebudak layan pasal moto dia sempoi.. sambil2 tengok tu berangan2 la kunon dah beso nanti nak wat muto sniri macam tu jugak.. hahaha.. tapi skang cite ni upgrade dah.. kamen rider.. ade memacam siri.. geng2 dia pun dah ramai.. memacam rupe ade.. ade yg ensem.. gemok.. tinggi.. huduh.. beria.. memacam la.. mungkin kesatria baja itam yang first dedulu tu [the black] kawen ngan bini yang baka baik.. jadi zuriat2 dia pun ramai la melimpah2 ruah.. rezeki Allah kan.. takkan nak tolak.. hahaha..

eleh tunjuk hero depan awek dua orang tu bleh la.. cube kalo takde awek tu.. melengkor aje le kamenraider ni depan tibi nengok drama..

GABAN

ni satu lagi cite yang kalo sebut rasa memang semue orang tau la.. semangat gaban memang tak mampu nak disangkal lagi.. semangat yang tak tentu pasal.. setiap mase semangat aje.. daripada mula lahir resakse.. sampai resakse dah meletop pun semangat gaban memang tak pernah pudar.. kengkadang elok le kita contohi smangat ni.. tapi kengkadang tak baguih gak.. yela.. tempat yang orang suh relek2 sudah.. kita gi smangat tak tentu pasal.. tak kene jugak.. nampak pulak poyo dan beria tuh.. kene pulak kita semangat sangat cakap itu ini sembang kencang beno tengok2 kita pun 2x5 jugak buat macam ape yang kita cakap.. tak kene la tu amik semangat gaban buh dalam situasi ni.. relek2 sudeyy.. hehehe..

gaban yang tak penah ta3ban

FLASHMAN & MASKMAN

teman gemor bebeno nengok cite ni dedulu.. memang tak miss le.. tapi dah beso2 ni bile tengok balik rasa macam nak amik mesin masa doremon balik kezaman dulu tu dan duku kepala teman yang mase kecik tu sebab toksah le membuang mase nak fanatik bebenor ngan cite yang daripada mula sampai abeh buat2 power je lebeh kalahkan resakse siap ngan robot2la.. meriam beso keluo power la.. padahal sume blakon dalam studio je.. bandar2 tu sume kotak2 kosong yang dibentuk jadik bandor je.. kekecik dulu tau ape.. pecaye je bulat2 yang deme ni memang power sampai resakse yang nampak gah tu pun kalah ngan kacangnye.. padan muke sape suh pcaye.. huhuhu..

flashman pebret aku adelah flashlight.. haha.. aku minat yg kale ijo tuh.. tatau la sebabpe daripade kecit lagi aku memang minat kale ijo.. hehehe..

kalo aku cakap aku minat maskman kaler pink tu kome kate aku gatey plak.. jadi aku minat maskman yang kale itam tu la mase kekecik dulu..

DORAEMON

baru je tadi cakap pasey doremon.. doremon ngan deraman bukan orang yang same ye.. deraman ni name orang mlayu dedulu kale je.. asalnye bapak die bagi nama Abdul Rahman.. sedap dah nama tu.. tapi yelah.. orang mlayu ni gini le peelnye.. sume nak dipendek2kannye.. langsung takde makne.. Abdul Rahman jadi deraman je.. alang2 buh baik doremon je kan.. hahaha.. cite ni bleh kate legend jugak la dalam industri anime antarabangse.. seluruh plosok dunia menayangkan cite nih.. daripade bebudak sampai la ke orang tua pun layan jugak cite nih.. temasuk le anak2 buah teman yang jugak rajin ngumpui dvd doremon ni.. daripade segi kemajuan teknologi yang cite ni cuba pamerkan kire ok la.. positif.. jepun pun kita tau negara dia kan negara termaju didunia.. bayangkanla katun ni dilukis oleh fujio f fujiko [btui ke idak aku sebut nama dia ni ntah..] dah bape ploh taun dah.. masa zaman blum ada kemajuan tu kat dunia ni lagi dia dah membayangkan memacam bende yang akan ada pada masa depan.. dan kita tak terkejut bila sebahagian daripada apa yang telah diimaginasikan oleh dia dah pun ada pada zaman kita skarang.. tapi... ade tapi.. walaupun ade bagusnye bab menggalakkan perkembangan teknologi dan imaginasi bebudak tu.. ade pulak yang tak baguihnye.. timing cite ni on air teman memang tak berape nak stuju.. bukan tak berape.. memang tak stuju langsung le.. suke bebenor tayang cite2 yang bes camtu time megrib.. cite macam tu la yang buat bebudak sanggup tanak semayang megrib sebab tanak miss walaupun satu scene daripada plot jalan cite tu.. kalo pun smayang.. tunggu time iklan.. tu pun smayang patuk ayam.. kalo mak bapak teman.. sori le.. kalo udah dipanggil anak2nye smayang tanak gerak2 daripade depan tv tu.. dicabutnye plug tv tu dan ditariknye telinge teman suh smayang.. huhu.. kalo abang teman tu.. strategi dia berkesan sket.. dia wat2 duk dalam bilik air amik smayang lelame sket.. tunggu mak ngan abah smayang.. dengo je bunyi takbir abah angkat "Allahu Akbar" terus belari keluo bilik ayo sambung balik plug tv dan tengok cite tu dengan volume yang amat slow ataupun mute.. hahaha.. bile deme dah tahiyat akhir baru cecepat tutup tv sambil bergegas berebut2 bilik ayo untuk amik smayang.. ngahahha.. moral: jangan smayang depan tv dan jangan tengok tv sampai tak smayang.. dosa wooo..

agak2 ade ke budak yang tak penah tengok cite doremon ni?

NINJA BOY

teman gemor nengok cite ni masa dedulu sebab ade sekor kucen kat dalam cite ni name die "hemo" dia ske gelak "hemo hemo hemo hemo hemo.." kengkadang tu sampe tebawak2 keskolah bile nak gelakkan kengkawan teman gelak cenggitu jugak.. ngehehehe.. cite ni lawak pasal deme betige ni suke wat lawak bongok.. dahla deme tu wat lawak bongok2.. pastu mempunyai pulak cekgu2 yang kengkadang jauh berjuta lipat kali gande lebih bongok daripade deme.. hahaha.. cite ni punye efek jugak amat beso hingga mampu membuatkan teman menipu ustazah kat skolah agama.. [dont blame me again.. kekecik aku tau ape.. huhu..] untuk keluo awal daripada skolah dan balik ke umah smata2 nak menengok cite ni kat tv.. alasan memacam la bagi kat buku keluar awal tu.. main bola untuk wakil skolah la.. [padahal tak pernah join bola pun..haha..] athma la.. sakit itu la.. sakit ini la.. last2nye mak pun dah tak larat nak layan perangai teman yang slalu bebenor monteng lalu mak mengambil keputusan drastik untuk memberentikan teman daripade skolah agama.. "ngko tak payah la skolah senang.. maleh aku mendengo ustazah ngko tu ngadu je" rupe2nye ustazah tau teman saje2 nak balik awal.. ngahahaha.. padan muke kat teman sniri la jugak.. dah beso2 ni menyesei pasei kekecik dulu tanak blajo bebetul dah tua2 ni mule la nyesei rasa jahil.. huhu.. moral: melentur buluh biarlah daripada rebungnya.. sesal dahulu pendapatan sesal kemudian takde gunenye..

yang sorang tu perangai cam nobita..[muke pun lebeh kuang] yang sorang tu takleh nampak duit.. yang kecik tu asik beringuih je idong.. yg si hemo tu memang pantang nengok orang senang.. asik nak ngenekan orang je..

TOMATO MAN

ni satu lagi cite yang membuatkan teman tak gi skolah agama.. biasa beselang seli harinye ngan ninja boy.. kalo tak silap le.. teman ingat lagi lagu tema cite ni.. lagu dia lawak.. tomatok tomatok tomatokk.. tomato tomatokk.. laju gile dia nyanyi.. haha.. adapun jalan citenye spataharam teman udah tak ingat.. hehehe..

tomatoman dengan kendama nye serta geng2nye yang len2

CYBERCOP

cite ni lebeh kuang aje ngan maskman ngan flasman tu.. cume ade le yang spesel sket.. lagu dia ni shooting star memang pemes dikalangan penggile j-pop zaman2 dahulo kale.. yang teman sukenye cite ni bukan ape.. care deme nak dapat senjate tu bes.. cucuk kad kat dinding mana2 kat tiang mane2 pastu keluo le senjata.. meriam ke hape ke.. kengkadang tu keluo celah2 jalan raye.. kengkadang kat pondok telepon.. teman slalu beno le teringat kat cite ni bile teman nak nyucuk duit kat atm HSBC ni.. rase macam pas masukkan pin kod tu nak tekan untuk pilih nak keluokan senjate hape.. hahaha.. tapi malangnye takde pilihan senjate kat situ.. yang ade pertanyaan baki.. pengeluaran wang.. penukaran pin.. takde le pulak senarai meriam.. pistol.. senapang.. laser.. BFG.. hehehe..

cybercop yang aku suke pun yang kale ijau tu.. dia letak bazooka dia kat atas bahu.. kakkooiii~

DRAGON BALL

ni satu lagi cite legend.. dedolu sanggup woo kumpui dwet beli komik dragonballz yang 42 siri tu.. yang syoknye kumpui komik ni pasainye bila susun kat rak dia ade gambo yang bersambung2 daripada siri 1 sampai la 42 tu.. hehe.. tapi kejap je pun simpan menatang tu.. bile dah ramai yang asik pinjam tak pulang2.. lelame satu persatu ilang ditelan zaman tak muncul2 dah kat atas rak tu.. rongak sikit2 lama2 semua siri ilang ntah kemane.. huhuhu.. bila kuo plak cite dragonball gt pnyer komik.. sanggup tu gi kedai buku CPY pastu bayo 5kupang kat cine tu untuk bace komik tu.. padahal dragonball gt mase tu mane de kuo yang versi bahse melayu.. sume bahse cina.. cina pun cina la.. sanggup tengok gambo je.. wat2 paham sniri jalan cite.. hahaha.. ntahape2ntah mase tu.. membazir duit je.. tapi selepas tibi due mula menayangkan animenye di tv.. maka bedoyon2lah manusia melayan cite ni.. tak kire dah bebudak ke orang tua.. semua terpengaruh.. sampai tersebar luas masa tu dengan satu ayat.. "sebenarnya......dragonball ade 7 bijik semuanya..hahahha"

antare watak2 dalam dragonball z..

tapi dolu2 teman ngumpui komik dragonball sebab suke tengok gambo kat tepi komik tu besambung2 bile letak ateh rak.. skang ni teman idak le dah ngumpui komik.. teman ngumpui kitab2 turath ulama dan kitab2 ilmiah plak.. same je konsepnye.. teman tetap suke nengok tulisan yang besambung2 bila semua jilid kitab disusun rapi ateh rak.. [upgrade la.. daripade komik melagha pada kitab ilmiah.. takkan dah tetua pun nak kumpui komik dewata raya lagi.. hehehe..]

kitab2 kabir yang berjilid banyak memang seronok jika dikumpul.. seronok tu makin terase dua tiga ronoknya ketika mengeluarkan duit mase nak membelinye.. hehehe..

udah2le tu kot merepek.. kan teman dah kate.. si pamie ni.. kalau dah stat merepek.. memang payah die nak renti.. udah2 le pamie oi.. kitab naqdu dah beli pagi tadi kan.. takkan nak bio je dalam beg 2 hari lagi nak pekse baru nak bukak.. sniri mau ingat la.. dah 2 kali pekse tak lepeh2 takkan nak jadi lagi wat kali ketige kot.. sekian dimaklumkan.

Currently have 33 Kata Komenan:

  1. Salam

    hahaha,bila baca apa yg hng tulis,semuanya kena seketul dekat aku,smuanya apa yg hng minat,aku minat..cuma aku minat kaler merah time tu,bukan ijau,yer,mmg aku ternanti2 cerita tomatoman,dan semua nya tu dulu,siap bole hafal lagi jadual siaran yang dekat paper utusan dulu2 tu,rasa bangga gila bila member tanya ari nie cita apa kat tv,dengan selamba jawab arinie citer cybercop episode baper2..pergh,hahah,ingat lagi masa dulu,time sekolah agama,PAFA,petang time rehat dalam kul 3 lebih,curi2 kuar sekolah,pergi kedai runcit tunggu lori bawak buku dragon ball episode baru,mmg best gila lar kalau bole jadi orang pertama dapat beli buku dragon ball dekat taman aku dulu,haha,mcam2

    sekarang nie pun simpan duit beli buku2 agama,cuma x der ler sehebat hng..bnyk benar buku ilmiah..syabas..ya ustaz =)

  2. salam..

    aku dah agak dah.. mende yang aku alami ni mesti ramai yang alami.. jadi saje aku share same2 nak bagi tekenang balik zaman2 kita kekecik dulu.. hehehe.. aah.. aku lupe pasal tengok jadual kat paper tuh.. aku pun penah gak wat jadual tuh.. orang lain duk sebuk wat jadual stadi.. aku wat jugak jadual.. sistematik lagi.. tapi jadual cite2 katun yang wajib aku tengok la.. hahaha..

    nasib baik mase tu takde pc ngan printer lagi kat umah aku.. kalo ade dah tentu aku siap wat beso2 dan lawo2 print tampal kat dinding sebab tanak kasik miss 1 episod pun.. hehehe..

    memang paling bes jadi orang pertama yang ada buku dragonball tu.. tapi jadi paling tak bes bila sume berebut2 nak pinjam.. haha.. beli maleh.. kudukut.. haha.. dahla aku ni memang baik hati bagi pinjam kat sume orang.. kengkadang tu sempat baca skali je.. pastu bepindah2 tangan ntah ke sape2.. tapi paling bes masa tu dah tentu la aku bagi keutamaan kat bebudak pempuan dulu kalo ade yang nak pinjam.. masa tu la nak tunjuk baik.. saham beb.. saham.. hahaha..

  3. ostat memg suke wat post panjang2 ek?

    eh tp kan minat kite zaman kecik2 dulu same r. robocop la..flashman la..otromen la..yg plg sy suke tomato man..hik2

  4. tu maleh nak bace le tuh.. hahaha.. aku menaip je rajin panjang.. kalo membaca.. lagi la memanjaaaanngg rajinnye.. hahaha..

  5. hehehehe..tersengih aku baca entry ko kali ni. Yg sblm ni pun sengeh gak.

    teringat zaman bebudak aku.Dan gakla zaman tu.hahaha..budget aku dah tua.tapi aku xdela beli2 kete ni.bazir je.aku wat beli kitab..hahaha..

    Dulu aku pinjam kawan punya. pastu cerita tu aku xtengok mana.tengok jarang2.idok le minta sgt tapi bila gi skoloh kawan duk cerita. rasa hilang gak kelakian aku so start tu aku cuba minatkan diri..

    Ingat zaman kanak2 memang menyeronokkan cuma xde duit je nak beli sesuka hati tapi bila dah besar tahu cari duit xnak pula beli semua tu.tapi ada gak yg balas dendam sbb masa kechik xdan main. dah tua bangka pun main lagi.lantakla janji dia hepi.tapi skrg ni trend main kete lumba yg pakai petrol tu.apakebende nama dia.

    Aku tengok ramai org tua yg main..mgkn org tua yg xdan rasa main kete dush yunkuro dulu..hehehe..depa blas dendam la tu..

    Sebab hang buat posting yg panjang so aku punya komen pun panjang gak..hehehe...

  6. hahah...........bez tol entry ko kali ni...mmg kene desyum sebijik kt btg idung aku..

    cite yg ko sebut sume aku ikut...tamiya tu...wpon game tu cm seswai ngn dak laki...aku xkire...ms tu berkeras gak nk bli kete tuh..pahtu aku rebut ngn adik aku...

    ye ar..ketenye dh la mhl..parent aku lak bli 1 je..jdnye...sape kuat dia dpt ar...

    adeh...kene sakit dlu baru leh dpt kete tuh...aduyai..huhu

  7. haha..gelak guling2 aku bace ko punye ni..hahah.
    nasibla aku tak terlibat langsung ngan perkara2 lagho dulu..aku dulu bace buku je..tak tengok pun bende2 ni..hahaha

  8. xlarat teman nak bace pamie oi... haha..dash yankuro my fav cartoon dlu..siap beli kad kumpul..

  9. katun2 ni sume memng katun betul.. memng sesuai la tuk bebudak..
    time dedulu ana ade la gak nengok kekatun ni tp xtau nape ana memng xminat ngn katun2 ni.. sejak kecik dr 2 inci sampai skang dah trlebih inci ana masih lg belum dpt aura katun..
    bleh tgk,tp tgk je lah,xde sampai trnnt2 smbungn ke hape..
    slalu dgor org kate katun ni comel lah, kiut lah , tiutlah, miutlah..
    tp ana lansung xpaham kat belah mane,kat bhgian mane comelnye, kat mane kiutnye
    xpaham.. xpaham...
    xplain plezz..
    rerasenye mase kcik ana minat cite drama je kot ngeh3
    kcik2 dah matang,xmo katun2 kui kui :P

  10. hahaha..mmg kite hidop sezaman la pamie..stat dari dash yankuro tu aku dh gelak barai2 dh sbb punye la lame aku tak nmpak natang alah tu..teringat mase kumpul duit dan berlapo semate2 nak beli natang jadah tamiya tu..tak dpt tamiya auldey pon jd..

    rindu zaman kanak2 riang tanpa buku..

  11. kpade maulana al-amin:

    orang kate kalau bace entri sambil tsengih ni tak lame dh ni..haha..

    ko takpe min ko maulana dh..memang dpd kecit bgelumang ngn ilmu..aku ni kecit2 bgelumang lumpo ngn longkang je..ngehehe..

    dah beso ade duit minat pn dh ke bnde lain kan..pekejadah plak nk men kete tamiya gak dh beso2 gdabak ni..haha..dpd men kete tamiya bek simpan dwet wat kawin..yedak?

    ikut ko la min nak taip komen pjg mane pn..takde sape nk marah..hehe..

  12. kepade afzan yg baru jejak kasih kuza ngn aku:

    otai la ko bleh kalahkn adk ko utk mrebut kete menan 2..tp bg aku mase 2 ko tak cukup kreatif lg la..patutnye utk mgelakkan blaku ptumpahan darah dn pnyeksaan skt2 bdn..kome share la leklok..bahagikn same rate..ko amik 2taya dpn..adik ko amik 2taya blakang..ko amik spoiler blakang..adik ko amik kaberset bonet dpn..ko amik enjen..adik ko amik bateri..bila dah adil mcmtu gerenti korg tak rebut2 dh menan tu..wahahahah..

  13. kpade pijit pijat pijot:

    ceh..udahle pijit..ko bleh tpu smua pmbace blog aku..tapi ko tableh tipu aku..aku kenal ngko lebih daripade kambing mengenal manikam..toksahle nak mengaku thiqah kunon dpd dlm perut ibu tak penah mlakukan kelaghaan..sedo le sikit nko 2 sifu aku bab2 ngajak wat mende mrepek2 ni..sekian dimaklumkan.

  14. kpade nizaati:

    mike kate tak larat nak mbacenye tp mike bace jugak ape yg teman nulih pepanjang tu iye dak?hehehe..

    kad kumpui 2 mmg btimbun teman kumpui..pndek kate ape2 yg bkaitn dgn cte 2 ms 2 mmg tak tlepas dpd pndangan..naseb bek mase 2 teman tak tau lg pasal cosplay kalo idak mau juge teman pake baju dash yankuro gnti uniform g skolah..hahaha..

  15. kpade cik bella yg matang:

    katun ni hanya utk golongan2 yg mempunyai jiwa seni yg mendalam..pepatah arab takde mengatakan

    "man lam yara al-katun falam ya'rif syaian"

    barangsiapa yang tak layan katun sesungguhnya dia tu tak tau ape2 tntang kehidupan..

    toksah le cari kat mane2 kitab amthal wal hikam pasal arab mmg tak penah cakap pun pepatah bidaah ni.. hahaha..

  16. kpade dr warouq:

    tipu la ko kate rindu zaman kekanak riang tanpa buku..macamla aku tatau masa zaman tu ko tengah tengok 1eps dragonbal kt tibi dua pn ko smpat abiskan homework maths,bahse mlayu pmahaman siap dgn 2karangan yang langsung takde salah tatabahasa kan?dahla wrq..ko tabley tpu aku..aku tau betapa akrabnya hubungan ko ngan buku..ia memang tidak dapat disangkal lagi..

  17. chet...name pun budak kecik..cemane nk kreatif smp gitu...huhu..

    ye la...aku taw la ko kreatif..smp blh buat pepatah...

    aku sunggoh tertarik ngn pepatah ko neh :

    "man lam yara al-katun falam ya'rif syaian"

    barangsiapa yang tak layan katun sesungguhnya dia tu tak tau ape2 tntang kehidupan..

    kalu bg nenek aku baca konfem guling2 cm hero-heroin hindustan..ngahahaha =))

  18. selambe mike nak menasabkan kesalahan mike kat teman plk..teman tak penah ngajo mike gi tukor enjin putih kete tamiya tu ngan Lee Eng soon punye enjin hitam..hahaha

  19. afzan:

    haha..kire terer jgkla nenek ko pn layan bc blog eh..maju dn canggih..kreatf..tp nenek ko jela..kreatf dia 2 mcm tak turun je kat cucu die yg bname afzan..ngehehe..

  20. pijiaot:

    hahaha..tu nko blum pikir mase ko race keta tu tlanggo spek tebal arvind..hahaha.. (ni npk gayenye mcm sungguh2 nk mengimbau knangan nih..haha)

  21. haha...aku mane ade terlanggor spek die...kalo langgor spek & spek die jatuh,konpem die menggagor tak nmpk nak cari spek die balik..hahha

    ko yang terlanggor koh jit kun waktu ko race kete dlm parit depan skolah rendah tu..hahha

  22. wo...ye la...aku sedar aku ni byk kekurangan...ye la...ms astronomi dlu pn ko terer disebabkan kekreatifan ko...huhu

    P/s: adakah? walhal aku x hengat papepun melainkan org2 yg berada di kelas tu...ape yg dorg buat pun aku tataw temasokla ko..hahaha :))

  23. Bijit:

    ceyh,ni dh jadi tmpat chating dah ni bkan tmpat komen.. hampagas tol..

    tak ckup2 dgn ym takkan kat cni pn aku nak bgtau yg ko memang sayang kat pravind ngn cikgu sanjit ko tu..hahaha.. (udah2la pijit..toksah nak wat blog aku ni mcm ko wat kat fs aku..memang dasar parasit mcemar duli..haha..)

  24. afzan:

    aku snri pun tataw ape aku lajo mase astronomi dlu..haha..aku masuk asalnye kunon2 nak bg skil maths aku yg hebat mase skola dlu tak ilang..skali masuk..memang aku trus tak jumpe2 dh skill maths aku..smpai guna kakeletor pun aku tak reti nak kire..wahaha..

    tapi ala kulli hal klas ngan en.baha n en.topan mmg besh..ngeh3..

  25. caish..ko membuat onar pulak dengan tak mengaku tu ckgu kesayangan ko..selambe menasabkan kat aku plk..hahaha..

    sape yg serang kat fs aku dulu melainkan ko..hahahha..

    apela ko ni..gune kalkulator pun tak tau..baik gune traktor je utk mengire..hahaha

  26. haha...betul3...kite bukan guna kalkulator pon ms astronomi...aku dh x hengat dh ape yg aku blajo dlu...

    wei...sowi eh..aku buat cni jd tmpt chatting gak..ko x kesah kn? ;;)

  27. salam..
    hehehehe..
    itula pembukaan komen ana..terbaca pulak entri ni time boring bgt!
    klaka bgt sbb ana baru first time bace entri akh walaupun sblm2 ni ade la tgk2, ziarah2, jenguk2..amat3 x sangke3..
    tp alhamdulillah ada terselit kata2 nasihat utk tatapan umum, n ad gak yg trkena btg idong sndiri..hehe..
    first time jd pengikut komuniti ni, ana pk, mcm mn la si pamie nie merepek..rupa2nya mmg merepek2 semerepek-repeknye mcm kerepek..hehe..
    wallahu'lam..shukran sbb (bg ana) mampu mnjadi pghibur di kala busan..sdikit sebayk dpt jg hiburn bermnfaat..mambruk..

  28. pijit:

    hehe..cikgu kesayangan kite juge.. almaklumlah.. takde pj spanjang taun.. ngahahaha..

    aku bukan tatau gune kakleter.. cuma tatau gune tuk jalan pengiraan je.. lain tuu.. hehe..

  29. afzan:

    tape2..ko nak wat jadi tempat chat ke..tempat men bola ke.. tempat ape2jela pun aku tak kesah.. ngeh3..

  30. saifispedang:

    salam..hehehe..bleh la jenguk2 lagi slalu..blog ni memang untuk orang yang tengah boring2..hihi..

    syukran jugak la sebab sudi jadi folower blog ni..teruskan sokongan anda.. :)

  31. hehe...konpem ko tak tau gune kakleter untuk jalan ke umah ko kan..hahaha

  32. inshaaALLAH..
    asal boring je bkk blog ni..
    asal bkk blog n boring..
    idok eyh..
    alhamdulillah..
    5 bntang..

  33. salam...this is my first time here. wat are u talking about really. so tiring to read all this maa..


Leave a Reply

There was an error in this gadget