Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Monday, November 2, 2009

Selamat Pengantin Batu Korang Sume. Eh? BARU kot!

Posted by The Pamiesz® | Monday, November 2, 2009 | Category: , |

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuhu wamaghfiratuhu waridhwanuhu

harini aku nak bercerita tentang orang kawen. bace jerlah jangan banyak cakap. tak tau la kalo korang baca blog aku ni pon sambil becakap2 ke hape kan. tapi biasa kalo silent reader dia baca sambil diam. [nama pon silent] kalo bisin reader je yang baca kuat2 kot. lepas baca dia bisin pulak kat ruangan komen. nasib baikla bisin tu wat meriah. macam hari raya lalalala jer rasa ruangan komen tuh. apepon time kasih la aku ucapkan wat sume yang sudi mengomen. tak kire siapa anda walaupun silent mahupun bisin reader, anda tetap tunggak yang telah menjayakan blog aku nih. tanpa anda siapalah saya? takkan soklan ni pon nak tanye. walaupon tanpa anda mestilah saya tetap pamie jugak. ntahape2 nak tanye sape saya pulak. nak makan kasut masak kicap jalen? oke2 saya tahu awak sume peminat kipas udang. tak payah la nak buat kicap kipas sotong ke, kicap lampu ketam ke, kicap meja tapir ke, sudah2 lah tuh.

sebelum saya mencarut, eh mengarut di caption2 gambar dibawah ini, sudilah kiranya anda semua mendengarkan dendangan lagu daripada saya. sebenarnya suara saya taklah sesedap mana. dulu boyz II men ngan kenny g blajor pitching suara dengan saya. [bile masa pulak kenny g menyanyi?haha] ning baizura yang suara soprano tu pon.. tak belajar ngan saya. apatah lagi kalau kita nak sebut hajjah deja moss, datuk siti nurhaliza misbun dan sebagainya yang sememangnye mereka tu sangat tak mengenali saya apatah lagi membaca blog karutan ini. maka dengan bangganya saya mempersembahkan:

Selamat Pengantin Batu~
Eh. Selamat Pengantin BARU. agak2 ah.

ketepak pak pak bum bum [intro music la tuh]

Bila dua hati dah terjalin
Selamatlah pengantin kami doakan
Moga redha Allah bersinar selalu
Tanda bermula bahtera hidup

Dalam melayari bahtera rumahtangga
Ada masa tenang dan masa gelisah
Jangan nafsu diikut melulu
Sabar dan kemaafan itu perlu

Beginilah resam manusia
Tak lari dari ketentuan Ilahi
Suami ketua isteri pembantu
Melangkah hidup saling berpadu
Susah dan senang hadapi bersama
Moga kekal ke anak cucu

Moga kekal hingga ke syurga

aku memang dah agak dah. kalau aku menyanyi jer mesti ada yang mintak 2x. pastu kang kalo aku perform 2 lagu, mule la ada yang nak mintak aku nyanyi 10. ni yang aku maleh ni. ramai sangat yang nak jadi protogey aku. tanam togey maleh. aku dah pesan pengerasnye togey. baru bole jadi anak murid aku. tapi kome malu nak bercucuk tanam. huh.

biar ah. biar aku nyanyi lagi. bukan slalu nak nyanyi untuk kawan2 kan?

Gembira bersama menanti hari,
Dua hati saling diikat berjanji,
Melayar bahtera mahligai impian,
Keluarga bahgia itulah harapan.

Berjanji setia menempuh bersama,
Susah dan senang ditempuhi jua,
Suami membimbing isteri dia membantu,
Barulah hidup kan kekal bahagia.

Jangan diimpikan bahgia selamanya,
Tanpa kasih sayang patri bersama,
Jangan diimpikan bahgia selamanya,
Tanpa kasih sayang patri bersama.

Akidah dibawa Islam dilaksana,
Zuriat terbina pengikat jiwa ,
Akidah dibawa Islam dilaksana,
Zuriat terbina pengikat jiwa.

Tuhanku berikan bahagia padanya sehingga ke akhirnya...

Hormat menghormati itulah seharusnya,
Bertolak ansur biarlah bersama,
Hormat menghormati itulah seharusnya,
Bertolak ansur biarlah bersama.

Maaf bermaafan saling menyanyangi,
Doa dipinta kasih diberi,
Maaf bermaafan saling menyanyangi,
Doa dipinta kasih diberi.

Bila dua hati terjalin bersama,
Selamat Pengantin Baru kami ucapkan,
Moga kekal bahgia bersama selamanya,
Anak yang soleh itulah harapan.

korang nak tau tak sebenarnye dorang2 yang kawen ni kan, sebelum dorang kawen dorang sume nyanyikan lagu ni kat mak dorang.

Buah jambu tiga serangkai
Hanyut sebutir ke tanah jawa
Apa ilmu cik adik pakai
Makin dipandang makin ketawa

Kelat pisang kelat
Punggah budu tahi lalat
Batu pisang batu
Cuma adik hanya yang satu

Alah emak kahwinkan aku
Alah emak kahwinkan aku

Tanam pisang la rapat
Biar la senang puyuh berlari
Hendak ku pinang tak dapat dapat
Kupujuk pujuk ku bawa lari

Rumah tepi sawah
Kena pula langsir biru
Emak jangan marah
Esok lusa dapat menantu

Alah emak kahwinkan aku
Alah emak kahwinkan aku

Limau purut lebat dipangkal
Sayang selasih condong bunganya
Hujan ribut dapat ditangkal
Hati yang kasih apa ubatnya

Kelat pisang kelat
Punggah budu tahi lalat
Batu pisang batu
Cuma adik hanya yang satu

Alah emak kahwinkan aku
Alah emak kahwinkan aku

Kiri jalan kanan pun jalan
Di tengah tengah pohon mengkudu
Kirim jangan pesan pun jangan
Sama la sama menanggung rindu

Rumah tepi sawah
Kena pula langsir biru
Emak jangan marah
Esok lusa dapat menantu

Alah emak kahwinkan aku
Alah emak kahwinkan aku
Alah emak kahwinkan aku
Alah emak kahwinkan aku

Mak.. baik mak kawenkan aku cepat sebelum aku kawenkan diri aku seniri. [satu ugutan yang langsung tak ditakuti apatah lagi untuk terasa terancam dengannya] wakakakaka~


SELAMAT PENGANTIN BARU
MUJAHID DAN AKMAL
_________________

dengan sakit2 pinggangnye aku tunggang kamben bersama kawang2 (amin dan kucai) menuju ke ipoh untuk memenuhkan perut yang sedia dikosongkan demi mengisi beliau dengan nasik minyak ron95 beserta ayam golek2 guling2 atas api yang berkemungkinan dijamu di kenduri Ust. Mujahid, mantan presiden keluarga pelajar islam perak mesir.

walaupun datang dah lambat, kami tetap dapat makan nasik minyak v-power racing. sangat special lauk kami pada hari tersebut. terima kasih pihak penganjur. tak sia2 kami datang jauh. berkali2 kami tambah disamping layanan pihak tuan rumah kepada kami bagaikan VVIP. (bukannye Very Very Irritating Person yer)

biasala kenduri kalau tak usha awek tak sah. mana la tahu kot2 lekat sorang bole nikah terus kat situ dan kenduri pon jimat kire tumpang situ jer sekaligus. hahaha. mujahid, nak jadi adik ipor hang bole tak? aku sanggup tunggu yang baru abeh PMR tuh. hahahaha!

siyes aku tak ingat nak belikan adiah untuk hang la mujahid. tapi aku tengok adiah hang dah banyak dah orang bagi kire aku bagi adiah senyuman jer pon cukup la kot? memula aku ingat nak adiahkan hang 2 handle bag kunen yang aku dapat lepas makan tadi tu. tapi kompem hang tak terima kan? pasal dalam tu pon yang tinggal kulit limau ngan bekas muffin kosong jer. hahaha.

anak2 perak mesir yang bakal menggegarkan meja (tu pon kalau digegarkan lah. kalo tiup2 je meja camne nak begegornye) tolong doakan kesembuhan ayah ust kapten (baju kemeja coklet) yang mana ayah beliau baru lepas operate kanser. Allah yashfih.

"abang..janganla pergi bang..kita kan baru je kawen..takkan abang nak tinggalkan sayang sorang2.."
"alah sayang..abang nak gi halo kucen berak jer kat situ tuh..busuk la majlis kita nanti kalau dibiarkan beliau membuat onar ditempat tersebut.."
[tepok sket untuk ust mujahid dan zaujahnye ustzh akmal. kompang mane kompang? nak kene lempang nih.]

bergambar kenangan bersama keluarga mujahid. [aku menenggong bawah mujahid woih. tandanye aku tak lama dah la tu. berkat pengantin dapat dah. hahaha]

amin bertanya kepada pakcik berbaju ijo a.k.a ayah mujahid: "pakcik ada anak pompuan lebeh tak yang nak disumbangkan kepada saya sebagai hadiah hari jadian saya?".
jawap beliau: "ko korek idung 28x pon tak kesior aku nak wat ko jadik menantu". hahaha.

"pakcik, nanti dalam tempoh masa sekian2 saya datang tengok anak pakcik yang PMR 9A tu ye" kata pamie.
"aduh, kalo aku dapat adik ipo macam pamie ni mau kene penyakit kronik aku nih" kata mujahid.
"pakcik tak kesah, pakcik tengok pon ko memang sikoh budaknye" jawap pakcik.
wakakakasut [dialog ini hanya rekaan semata2. diharap tiada pihak yang akan menyaman saya. hahaharun]

dapat 'berkat' wehh! kuang hajo aminuddin nih. kalo becalor kulet kamben aku, aku tau ko ganti ngan kete lancer evoX beserta enjin turbocor yang takde gegar2 serta tak payah tuko driveshaft dan armlink mahupun absorber kayaba.

berposing usai solat asar di masjid INTIM. credit to mr. kucai with his nikon D3000

balik2 aku ngan amin jugak jadik romantic couple. bile ko nak datang minang aku min? hahahahampeh

"mie, nak kulit muffin tak? aku tak larat nak makan la kulit die ni. rasa kertas."


SELAMAT PENGANTIN BARU
IZZUDDIN DAN HUDA
________________

sorang lagik sahabat bek aku telah pon selamat menjadi laki orang pada minggu lepeh dan telahpon mengadakan kendurinye di belah orang rumahnye kat penang pada 2hari lepeh. sori din tak dapat datang penang pasal pada hari tersebut aku kene bawak mak ayah aku ke umah abang aku. insyaAllah aku datang kenduri ngko kat teluk intan nanti. gambo disnap oleh abang aku si pidos yang berhoneyday ngan bini dia kat bukit bendera sambil pegi kenduri itu. [apehey mulut ko tu din? sakit gigi ke? ahahaha.]

selamat pengantin baru din. sampai ati ko langkah bendul aku. hahaha

disebabkan bendul aku ko langkah dan ko pijak2, maka dengan ini aku menuntut special seat VVVVVVVIP ketika kenduri di umah ko kelak. jangan buat2 lupa tuh. hahaha.


SELAMAT PENGANTIN BARU
LABIB DAN ASYIKIN
________________

tak lupa jugak buat Ust Labib dan zaujahnye Pn Nurul Asyikin. rasa2nya tak telambat jugak untuk wish korang selamat pengantin baru. walaupon jasad korang bedua terpisah jauh antara benua buat sementara waktu ni, janganlah dikhuatiri kerana hati korang tetap dekat. moga2 Allah merahmati korang dan mempermudahkan segala urusan korang. jangan lupe doakan aku yang masih tak lepas2 roadblock nih. hehehe.

Kepada setiap pasangan sahabatku:

Barakallahulakuma wa baraka alaikuma wa jama’a bainakuma filkhair wa razaqakuma zurriyatan tayyibatan tanfa'ul ISLAM wal muslimin.. ameen.. :)

Currently have 10 Kata Komenan:

  1. salam..

    hahaa..eh gambaq kak syikin kawen tuh, ade muslimah sejati pakai baju itam kan? knape gambaq dia takde dalam nih?? (perlu ke? bukan muslimah sejati tu yang kawen pom)

    ok2,semago Allah permudah dan percepatkan jalan awak membina baitul muslim dengan tuuuuuuutttttt. hahahaaaa. kontrolbesi x? x? x?

  2. salam...
    wahhhh...us mujahid..alim kabir..xsangka dah kawen...(wat2 sedey)..tahniah us mujahid n zaujah..kepada pamiesz n kwan2 moga dapat biasnya..lepas nih kita pakat2 turun majlis pamiesz pulak...(sediakn tempat yg murah dah ler..hotel 7 bintang dah kire ok)hik3

  3. tahniah wat sume pasangan pengantin..

    Barakallahulakuma wa baraka alaikuma wa jama’a bainakuma filkhair..

    p/s:tu dia, kt kete pon ade promote blog..hehe =)

  4. jantung_pisang says:

    tahniah jgk pd sume pengantin..lg2 udin bekas rakan skolah..insyaAllah, ktrg dtg memeriahkan majlis kat ti nnt..=) smga slmt sumenye..

  5. jantung_pisang says:

    tahniah jgk pd sume pengantin..lg2 udin bekas rakan skolah..insyaAllah, ktrg dtg memeriahkan majlis kat ti nnt..=) smga slmt sumenye..

  6. syaf:

    muslimah sejati tu ngengade sket. time tangkap gambo dia pegi tangkap lalat. hoho

    awak bole kontrolbesi? wah ni dah kire hebat nih. saya boleh kontrol tibi gune remote kontrol.skang sape lagi ebat?

  7. bintu:

    elehh wat2 sedeh ke sedeh betul2.. dah melepas kan. kekeke.

    insyaAllah ade walimah nanti ade le kad menyusul. kalo kad aje yang menyusul tanpa walimah tu maknenye bukan kad kawen. mungkin bisnes kad ataupun kad poker ataupun manila kad ataupun kadir. hahaha

  8. melatidaisy:

    hehehe. marketing kene baik punyeee.. :D

  9. jantung pisang:

    wah jantung pisang bole baca blog! ingatkan jantung pisang duduknye kat atas pokok pisang jer.kakakaka..

    jom kita serang umah din ramai2!

  10. warghh.. us..!! saye nk saman us..!
    hahaha.. dan2 interframe gmba sye..


Leave a Reply

There was an error in this gadget