Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Thursday, November 19, 2009

Blog Ini Ditutup

Posted by The Pamiesz® | Thursday, November 19, 2009 | Category: |

...sampailah aku rasa nak bukak balik. mungkin sehari. mungkin setahun. mungkin sesaat. selama2nya? who knows. layankan lah ape yang ade. aku nak bawak diri. jangan gaduh2 kat sini oke. yang baik, ambek. yang buruk, campak jauh2. oke tata sumeee.

[berlalu pergi sambil tersenyum...]


Currently have 19 Kata Komenan:

  1. salam..
    isk2..
    ok. jg diri

  2. akhirnya..entri yang penghabisan ini aku bisa jd org yg pertama comment..

  3. lor...ke mana saje seh...merajuk ker nih..hmmm

  4. Salam pak ostat.. la.. nape ni? de masalah negara eh? hmm.. cepat2lah menghidupkan suasana blog ini kembali yer.. kalo blog ni ditutup.. susahlah nak cari tmpat untuk senaman muka sy ni.. hahaha..

    ada masa kita bergurau.. ada masa kita serius.. tapi kalau serius sangat pun tak elok.. kalau bergurau sangat pun tak elok juga.. yang penting.. kedua-dua elemen itu harus ada untuk menghidupkan suasana menjadi semakin ceria.. Apa2 pun.. jaga diri bebaik ye ostat pamie.. (^__^)

  5. salam..

    ekkkk.. ade nada merajuk je ni..hehe..okeh..tenang2kan fikiran..dah ok t wat la come back entry k!! :)

    fi amaanillah
    salam..

  6. uit majuk ke weh? ngade2 jela ko..tau..ko nak ade org pujuk je kan kan..hikhik~

  7. salam.. hmm..
    agak lama saya dok perhati komen2 org2 yang mengkomen blog ni..

    saya faham.. tuan punye blog ni mmg suka bergurau, berlawak.. lawak yg ade juga makna..

    tapi saya rasa TAK puas HATI dengan antum2 yang mengomen balik..

    antum sesuka hati je kata tuan blog ni macam2..

    mcm entri blog ni ditutup.. ana mmg fikir tuan blog ni serius., dia nak cari ketenangn..

    tapi antum pi komen merajuk ke. mcm MEMPERMAIN2KAN dia je..

    dan banyak la lagi komen2..
    sesetengah tu mcm MEMPERMAINKAN tuan blog ni.. ayat saje je buat nak mengalahkan rapuan tuan blog.

    apa2pon. kedua2 pihak hrpnye dapatlah menjaga tatatertib dalam berkata.. kadang2 sampai buat org tu terasa...

    ana sekadar memberi nasihat..
    apap2pon. buat tuan blog ni.. semoga kemunculan baru nanti. akan jad lebih bermanfaatt


    buang yg keruh amik yang jernih..

    k.. wslm...

    -reader rider-

  8. relek sume.. relek.. bertenang.. jangan ribut2.. tengok cam saya.. relek jer korek2 idung nih.. ngeh3..

    saya dah 2tahun menulis.. bagi la saya masa kejap untuk jadi pembaca pulak..

    saya tutup blog ni sebab nak fokus pada beberapa perkara.. jadi dont worry oke.. bila sampai masanya insyaAllah saya akan kembali menulis..

    ekceli jangan salah faham yer.. saya tutup blog ni bukan sebab teguran daripada hamba Allah tu.. saya dah dapat banyak teguran bahkan makian pon sebelum nih. apepun saya ada pendirian sendiri tentang isu tersebut yang mana saya tak berhajat nak panjang lebarkan perbahasannya disini..

    bukan jugak kerana merajuk macam yang ngkome cakap. tak main ler dah ensem2 macho2 nak merajuk. diey bole la nak majuk2. hahaa.

    apepun sebagai respon, seorang penulis tentunya ada good side and bad side yang dilihat oleh para pembaca.. yang menilai adalah individu yang membaca. mestila yedak. yang tak baca takkan bole tau plak. mesti la dia baca dulu baru dia komen.

    walau bagaimanapun menjadi tanggungjawap setiap penulis untuk bertanggungjawap atas apa yang ditulisnya. bertanggungjawap atas implikasi yang telah terjadi dan bakal terjadi kepada para pembaca hasil daripada pembacaan tulisan tersebut samada implikasi itu duniawi mahupun ukhrawi.

    [ayat2 aku skang semakin serius kan? hebat2.hahaha]

    untuk pengetahuan semua.. sebagai satu pencerahan, melawak memang ada tempatnya. bukanlah 24jam saya melawak dan merapu.

    ada tempatnya saya melawak dan melepaskan tekanan. iaitulah disini. ini tempatnya. blog ini.

    ada tempat dan masanya saya tidak sesekali melawak dan saya tidak suka melawak. iaitulah dalam urusan2 menyampaikan agama. tanyakan saja pada mereka yang pernah mendengar saya menyampaikan kuliah di masjid. adakah saya pernah katakan sesuatu yang tiada faedahnya sepertimana saya berkata2 dalam blog? jika ada, tolong katakan dan jelaskan pada saya. insyaAllah saya akan berhenti dari mengajar di masjid2. kerana berkata2 kalam yang tiada faedah dalam rumah Allah merupakan sesuatu yang tidak layak diperlakukan oleh seorang muslim apatah lagi seorang penuntut ilmu Allah.

    "likulli maqam ma qal"

    lain tempat, lain benda yang kita patut cakap.

    lain golongan sasaran, lain cara kita menyampaikan.

    bukankah itu salah satu cara dakwah yang sebenar? anda berbeza pendapat? Allahu a'lam. ini bukanlah termasuk dalam perkara aqidah yang diharamkan kita berselisih pendapat.

    senang kata jangan gaduh2lahhh.. relek2 sudah..

    kalau rindu untuk baca tulisan2 saya, doa2kanlah saya supaya cepat kembali kedalam dunia blogging. oke? doalah pape pon yang baik2. moga2 Allah memakbulkan segala doa kalian.

    akhir kata for all of my lovely reader tak kire lah bisin ke tak:
    live your life to the fullest! whatever u do, think about making Deenul Islam as a base of everything. everything we do, we do it for Allah!

    thanks for all of ur support. i love u all!

    =)

  9. Salam,
    saya cuma nak pencerahan tentang ungkapan "likulli maqam ma qal"
    kenapa "ma" dengan "qal" tu jauh?
    sedangkan ejaannya dalam bahasa arab مقال.
    wallahu a'lam.

  10. eh? bile saya tekan spacebar? terrrr lah tuh. time kasih pade encik anon. hehe.

    "likulli maqam maqal"

    لكل مفام مفال

  11. pembaca senyap lagi beradab says:

    aik? aik?
    dia pulak nak senyap.
    =P

  12. This comment has been removed by the author.

  13. uish apekehenye serius beno org yg komen tu..kritik bukan main..padahal pamie rilex je..org lain plak yg lebih2 kan kan..tak kenalkan diri lak tu..ape kes..

    pamie,aku faham..dulu mase mule2 tulis blog just untuk suka2 je..macam diari kite..tapi da lame2 baru la aku tau rupenye tak sama..diari kite je yg baca tp blog 1 dunia blh baca kan..kadang2 ape yg kite tulis menyentuh sensetiviti seseorang..padahal kite langsung takde niat pape..maka org tu pun mula la mengeluarkan sesuatu kritikan atau komen..aku rase takde salahnye cara ko berblog..cara org menerima tu je..maybe fikirannye agak tertutup blh terima dgn 1 cara je..dah mmg ko camni kan..dr skolah dulu aku da tau..bab2 melawak merepek kasi la kt ko..tp kalo ko takde class sunyi..(chewah2..aku terpuji lbh plak)
    ntah la kadang2 aku pn terfikir knape manusia suke sgt cari kelemahan org lain kn..

  14. Salam ustaz pamie
    patutlah makin lama makin serius je bunyinya.
    erm,dunia maya ni penuh dengan gelombang nya...kan.

  15. kalu akak baca blog pamie walaupun kadang nampak cam lawak tapi ada mesej dan tu yang kak suka

  16. Salam

    hoho...

    Ostat pamie,kan sekarang cuti sekolah.Jadi xde kat sekolah lalu x bleh main tenet ng update blog.

    ngeh3...

  17. selamat hari raya..

    [hehe.ttbe je.]

  18. salam..

    nape tak tutup terus aje blog ni.. hahaha.. jom kita gi skolah.. hilangkan kesunyian di kala kesepian.. hahaha.. senget..

  19. Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!


Leave a Reply

There was an error in this gadget