Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Saturday, August 15, 2009

Gelang Si Paku Gelang Pulang Marilah Pulang

Posted by The Pamiesz® | Saturday, August 15, 2009 | Category: , |

assalamualaikum semeee~

jadual idop aku dah beterabur.. aku susun janji2 dengan orang2 disana sini daripada pagi sampai ke tengah malam.. sehinggakan aku terlupa yang janji2 sebelum tu dah pon dibuat.. senang kate terclash barnamij la nehh.. aku janji nak jumpe sipulan ini dan sipulun itu walhal aku dah janji minggu lepas ngan sipulin ni pulak.. jadi banyaklah janji2 yang terpakse aku kenselkan dek kerana terlupe tuh.. susah jugak takde PA ni.. personal asistant lah.. bukan PA System.. tu untuk nak buat konsert ape jadah pulak aku nak carik natang tu..

ana mintak maaf le bebanyak pada Ustaz 'Nazrulain'.. [2 orang Nazrul] sebab terpakse tangguh plan nak datang ke umah salah satu daripada mereka dan plan nak jalan2 cari pasai boroikan perut ngan salah seorang lagi.. insyaAllah kita test tengok balik masa senggang untuk meneruskan plan ni oke.. apepun kita hanya merancang.. yang menentukan itu adalah ALLAH..

2 plan malam smalam tu terpaksa ana cancelkan sebab ana dah janji lame dah nak menghanto sorang sahabat daripada kalghari kite ni iaitu yang berbahagia dato seri tan seri seri malaysia ustaz encik sapuang bin abdul rashid.. yang dengan selambe tapir beliau membeli tiket balik awal lagi daripada aku.. cis.. die jejak rumput ijau melesia dulu.. takpe2.. ko tunggu la aku kat jitra port tu.. [kat jitra ada pelabuhan ke?]

ni ade sikit gambo2 [sikit ke?] yang sempat disnap semasa program berlangsung di airport dauli yang bebudak ni panggil mator gadid awi.. layannnn..

GALERI NGANTO SAPUANG
_____________________

itu la die pelarian yang bakal dihantar pulang..

untuk paparan yang lebih jelas.. ni ha beliau yang dimaksudkan.. encik sapuang yang bakal terbang ngan egypt air malam itu..

ni namanya troli.. takkan tu pun nak kabo..

mator memang terkenal sebagai tempat gathering paling havoc bagi student2 mesir.. ramai le jumpe membe2 malam tu..

team kalghari yang mengantor sapuang ngan tremco ammu said daripada ARMA..

biasanya yang diraikan punye gambo sekejap jer.. kitorang2 yang tak diraikan ni yang akan stat berie2 begambo banyak2.. hahaha..

jeng jeng jeng.. faahim datangggg! mase untuk kerjekan die.. wahahahahaha [gelak bunyi cam jahat tapi sebenornye aku baik.. haha]

ish geram betul aku nengok faahim dah beso.. pipi dah naik donat.. nasib baik aku tak geget sampai koyak je smalam.. hahaha

dah puas cium2 aku nak jilat pulak la.. nampak cam lazat je pipi donat die tu.. hahaha

geget telinge dieeee~

yang ni sungguh memang aku takleh blah.. buleh pulak die jeles tak pueh hati ngan faahim.. die kata die pun comel macam baby jugak.. bahkan lagi comel dan lagi chubby.. dah aku nak cium tolak2 pulak.. hahahaha [siyes lepas wat scene ni aku muntah2 kahak ijo sebab overdisgusting plus geli nak mampos.. hahaha]

bab ni yang buat lagi menyampah ni.. depan ustazah semua nak tunjuk gaya bapak mithali.. promot diri seniri nak bagi kene taqdim cepat la tuh.. takbleh blah..

ni bapak paling mithali kat mesir.. ustazah2 pi taqdim die cepat..

yang ni memang kompem dah bapak paling mithali seluruh dunia.. mane ade orang yang pegang baby jer terus nangis melainkan hanya bapak mithali jer yang mampu melakukannya.. hahaha..

time to widak.. slamat jalan sapuang.. moga2 selamat perjalanan.. [pett apsal muke ko macam ade muslihat jer? ape ko buat kat flight sapuang? ko pancitkan taya kapal tebang die ye?]

sapuang dah check in.. mule la aktiviti menunggu yang membosankan.. dalam bebanyak airport kat dunia.. aku rasa airport mesir paling aku respek dan aku rasa aku bleh bagi anugerah 'airport paling bongok seantero dunia'.. pernah dengo tak orang yang nak anto kawan die balik bile nak masuk kat pintu terminal kene bayo sorang 5 genih? tahniah pengurusan airport mesir kerana anda sememangnye bongok.. akhawat masuk dalam bleh plak bedoyon2 pree jer.. bile ditanye jawapan die amat menyeronokkan.. "tak manis la akhawat duk kat luor tu.." ceh.. macam la manis sangat ikhwah duk tetonggeng2 kat luor ni..

pamie: boleh blaaaaaahhhh!!
pett: apehal mamat ni tetibe je sawan ker?

pamie: blaaaahh laaaaa!!
pett: aih melampo nih nak bagi aku sawan jugak ker?
os: putih betui gigi pamie ni die gosok pakai ape ha?

lastnye dapat jugak menyelap masuk sekali ngan pelancong negara ceruk mane tah.. tetibe ngaku sedara dorang.. hahaha.. [ni namanye mesin atm.. ataupun dalam bahse germannya autoteller machine.. atau dalam bahse perancis angkatan tentera malaysia..]

laaahh.. ada makhluk halus rupenye yang jadi penunggu mesin ni.. patut pun macam takde orang nak cucuk duit kat sini.. hahahaha..

tapi lastnye ada jugak makhluk berkepala cendawan yang tak berapa nak halus yang sangat bijak nak amek duit dengan menyucukkan pasport die kat lubang keluar resit.. tahniah sham.. banyak tak dapat duitnye?

dah letih dah main2.. bile sapuang ni nak setel timbang barang.. adehh..

alhamdulillah setel pon.. ape lagi.. balik laaaaa.. nasib bek ada ammu abdul adzim yang nak tolong nganto kitorang sampai depan umah kat asyir.. terus aku taakid dengan die untuk tremco aku balik nanti pulak.. hehehe..

insyaAllah dengan izin Allah aku akan pulang ke tanah air dalam masa terdekat ni.. tarikh tanak kabo dulu.. seprais.. hehe.. doakanlah segala urusanku dipermudahkan Allah.. kerana segala2nya ini hanyalah semata2 perancangan DIA yang Maha Esa yang menentukan keberadaan aku disini dan DIA jugalah yang menentukan bahawasanya masa aku telahpun tiba untuk berkhidmat kat ibu bapak aku plak.. kalo nak citer perasaan.. emph.. macam2.. maleh aku nak mikior.. ape2pun doakanlah aku yer.. pengunjung blog ni purata dalam 100 orang sehari.. kalo 100 orang tolong doa kat aku.. rasa2 insyaAllah Dia maqbulkan kot.. biiznillah..

kalo 100 orang ni tolong bagi kat aku sorang RM100.. rasanya bes jugak kot kan? hahaha..

jazakumullah khairan kathira.. syukran semuaaa~ :) :D

Currently have 11 Kata Komenan:

  1. huh..muke fahim macam takut2 ja "adeh,pehal lak atuk2 nih duk serbu aku? yg janggut perang2 tuh, lagi menggerunkan.. tanak!!!!" rasanya, tu la rasa ati baby bernama fahim..

    erk, biaq betoi 100org sehari??!!

  2. tade maknenye.. dalam bebanyak faahim paling sayang kat saye.. hahaha..

    aah la 100 orang purate.. ngape? sikit jela tuh kan.. blog orang lain beribu lagi reader.. siap kene tampung server bayor lagik..

    ke awak nak sapot domain .com saye? nyiru awak curahkan tapak kaki saya tadahkan.. ahahaha..

  3. memang patot diorang mintak sorg lima genih, sebab korang masuk dok pegi buat perangei jakun

  4. kalo tak wat perangai jakun pun die mintak jugak 5 geneh.. alang2 baik wat je perangai sesukahati.. ngeh3..

  5. Salam aleik.
    Aha.
    Sudah mau pulang.
    Takdakla pic2 lazat torob lg.
    Betui ke eja ni?

    Selamat pulang dengan selamat!
    :)

  6. assalaamu'alaikum...

    lama tak komen kat blog ni...asik baca dan gelak..asik baca gelak..baca gelak...ni semua koje si pamies...

    memandangkan beliau akan berangkat pulang...maka nak komen la skit disini...



    yang ni memang kompem dah bapak paling mithali seluruh dunia.. mane ade orang yang pegang baby jer terus nangis melainkan hanya bapak mithali jer yang mampu melakukannya.. hahaha..<--- DIA SORANG JE JANGGUT PERANG...ORANG LAIN SEMUA HITAM...PASTU NGAKU BAPAK MITHALI....UDAH LE NGAKU BAPAK MITHALI...SELURUH DUNIA PLAK TU...HAHA...MANA TAK TEROYAK SI FAHIM TU...HAHA...

    KEPADA SYEH FAHMI...

    MOGA SELAMAT SAMPAI KE KLIA DAN SETERUSNYA KE TELUK MAK ANSON...DENGAN SELAMAT...AAMIN...

    BERMULA LAH EPISOD MENGAJAR DI MASJID2 SELURUH TELUK INTAN SELEPAS INI...

    KEPADA SESIAPA YANG INGIN BERTALAQI KITAB MUGHNI - IBNU QUDAMAH DAN JUGA KITAB PERMATA .....SILA BERKUMPUL DI KLIA PADA SAAT BELIAU SAMPAI...

    SEKIAN TERIMA KASIH...

    SYUKRON JAZILAN KATHIROO..SEBAB BYK TOLONG KAMI...

  7. farhah:

    betui2.. nasib bek pandai mengeja.. hehe.. terime kasih kerana mendoakan.. moga kalian juga berjaya mengharungi cabaran disini.. teruskan perjuangan.. jangan pernah mengenal erti putus asa dan mengaku kalah.. :)

  8. AB:

    teman maleh cakap banyak ngan mike kat sini.. pasey teman dah cakap banyak ngan mike kat YM.. jadi..

    teman ucapkan time kasih juge kat mike atas segala2nye..

    balik ni teman nak join talaqqi ngan mike..

    bawak teman jumpe tok2 guru dan ulama2 kat melesia pulak yer..

    yang penting.. jangan lari.. heheh

  9. adoi tergelak sorang2 aku bace..lame tak jenguk blog ko ye pamie..nasib mak mertua aku tak dengo aku gelak kuat tadi..hahaha

  10. haha.. jangan weh.. baru lagi kawen.. kene jaga stended depan mak mentue.. kalo dah lame2 kang takpe le die dah tau perangai sebenor ngko.. haha.. kang awal2 dengo ko gelak mengilai gitu tak memasal jer die ingat menantu die langsuyor.. hahaha..

  11. eh,ye ke akhwat xkne byr???
    ari tu masuk kne byr jer...
    adess..mmg xptot tol...
    msuk bpe minit jer..
    kteorg g bazirkn air dkt toilet kejap sblm balik..hehe
    tp tetap xpuas ati...marah tol


Leave a Reply

There was an error in this gadget