Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Wednesday, August 12, 2009

30 Minutes (bunyi cam title box office muvie jek)

Posted by The Pamiesz® | Wednesday, August 12, 2009 | Category: |

sungguh blog ini telah ku anak tirikan.. [walaupun hakikatnye anak kandung pun aku takde lagi ditambah2 la pulak lagi bini aku nak memberanakkan sesuatu bernama blog.. ape kehey pulak?] kesian dia terbiar sekian lama tanpa ada sesape yang amek tau.. balas komen2 pun tak sempat.. kesian kat ko blog.. kesian jugak kat ngkome pengunjung2 blog aku ni.. walaupun takde la seramai pengunjung web google kan.. hehe.. wahai blog.. takpe2.. nanti tuan ngko ni dah ada broadband sniri kat umah dia bela la ko balik oke.. jangan kecit ati tau..

pernah dengar tak orang yang mati2 tanak buang masa setengah jam tapi hakikatnye die pegi cari pasal buang2 masa sebanyak berejam2? rasanye biase je dengar kan.. tapi kalo tak biasa.. biasa2kanlah kerana anda yang mahu hidup di mesir akan mengalami juga kejadian2 seperti ini..

8.17 pagi

menunggu bas no 1 dihadapan stesen minyak mobil setelah selesai bertalaqqi Al-Quran bersama Syeikh Abdun Nabi di rumah beliau yang terletak di St Theresa Shoubra..

8.27 pagi

sementara menunggu hempon pun dibukak untuk connecting ke ym chek kot2 ada offline mesej yang penting2.. sedang memicit2 keypad pabila mata ini memandang saje kedepan jeng jeng jeng.. maka ternampaklah mata kasar ini akan kelibat bas no 1 yang melintas dengan selambe didepan aku tanpa ada sekelumit pun perasaan untuk berhenti.. aku yang hensem berjubah diketika itu mula berlari2 anak bapak mengejar beliau sambil melambai2 mesra seolah2 aku ni pelepah kelapa yang melambai2 di tepi pantai alex.. [pantai alex ada pokok kelapa ke?] beliau terus berlalu tanpa memperdulikan aku.. aku ditinggalkan.. ohh tidakkk.. aku tak mampu untuk menerima kenyataan dan hakikat ini.. air mata mula mengalir deras.. tangisan demi tangisan kedengaran.. [tapi bukan air mata aku la.. air mata bayi kat sebelah aku nak mintak susu kat mak die.. hahaha..]

bas no 1 telah diketahui ramai hanya lalu setengah jam sekali.. maka jika anda telah terlepas ia, jangan mimpi la nak nampak beliau melainkan kene tunggu lagi setengah jam..

dengan pemikiran yang dangkal.. aku pun mengambik keputusan untuk tanak buang mase menunggu selama setengah jam.. lalu dengan pantas dan pintas aku pegi hambek metro (ketapi) dan turun kat ramsis.. konon2nye nak amek bas jelah daripada situ sebab bas pegi asyir belambak2 kat situ..

sampai2 je kat depan masjid fath.. ku lihat berdoyon2 manusie sedang menunggu bas.. aku lupe ni waktu orang nak pegi keje.. hambek kau.. semua bas yang lalu aku nampak orang begayut2 kat pintu bas.. dahla bas asyir pun seketul tak lalu..

dengan pemikiran singkat jugak aku terus bepikir.. naik tremco lah.. tremco asyir banyak je kat blakang mahattah qitor tu.. lalu aku pun bejalan ke mahattah belakang tu sebab biasanya aku balik daripada mansurah tengah malam ade je tremco gi asyir.. sekali lagi aku lupe itu bukan waktu orang pegi keje..

sampai je kat mahattah tremco.. ku lihat kekosongan dan kesepian melanda tremco2 disitu.. hampeh.. tremco tade.. orang tunggu tremco bejuta lemon..

kat sini la aku nampak kejadian yang dah biasa aku nampak kat mahattah2 tapi dah lama tak nampak.. dah nak balik melesia ni ternampak pulak kenangan2 melawakkan kat sini.. arab berebut2 nak masuk tremco.. masuk tremco ikut tingkap.. [tapi tak dan tangkap gambo masa dia tengah melompat masuk tu..hehe]

antara muka2 yang bersedia bile2 masa nak menyerbu masuk tremco.. agaknya kalau boleh masuk ikut enjin tremco mau jugak dorang ni masuk kut situ..

nak dijadikan citer.. kat situ aku terjumpe la ngan 5 orang bebudak shoubra.. upenye kes diorang lagi bes daripade aku.. aku telepas bas sekali jer.. dorang dah berkali2 terlepas.. lagi lah berejam2 dorang dah tunggu.. dorang pun nak pegi asyir jugak.. nak tengok nasyid EGP ekspo gempak pmram.. jadinye.. aku skali lah ngan dorang.. memikirkan idea bagaimanakah nak menyelesaikan masalah ni..

ada yang bagi idea suh teng2 duit.. naik teksi yang nilainya bakal meragut lebih daripada LE5 sorang.. idea macam nak diterima tapi ada yang menolak.. ada pulak yang bagi idea nak suh lompat2 tremco.. pegi rabaah dulu.. pastu lompat sabik.. pastu lompat asyir.. idea pun macam nak diterima.. tapi yang bagi idea naik teksi tadi kompem la tolak kan.. hehe.. aku punye kesimpulan senang jer.. ikut la memane pun janji aku sampai asyir.. aku maleh nak tunggu lelame camni.. hehe..

ust najhie yang sedang mencari2 peluang untuk mensiku arab yang rebut2 nak masuk tremco..

ni baru sikit.. blakang gambo ni ade milion lagi orang.. bayangkanla.. sebijik tremco datang.. seat ada 12.. yang rebut nak masuk ade 83 orang.. agak2nya kurun bile baru bleh dapat masuk?

akhirnya setelah kehulu kehilir merebut tremco kitorang pon dapat sebijik tremco ke sabik dengan bayaran LE1.25 sorang.. dekat sabik pulak grup bepecah.. ada yang maleh nak jalan kaki daripada bawabah diorang gi naik teksi daripada shoubrawi tuh.. lepeh tu yang baki2 kitorang ni naik tremco jer ngan bayaran LE0.75 turun kat bawabah talitah.. lebih kuang pukul 10pagi kami pun sampai di kompleks.. daripada nak jimat maleh tunggu setengah jam.. terus dekat due jam melepek.. padanlah muke kau pamieeee..

balik tu aku sempat le nengok grup zagzig wat show kat pentas egp.. habeh je zagzig wat show aku pun naik umah dan tido sebab dah ngantuk sesangat.. hehe

pentas utama EGP.. time ni grup zagzig baru pas turun pentas.. sedap gile suara diorang.. tapi rasa macam sedap lagi suara aku menyanyi dalam bilik ayor kot.. hahaha.. jangan marah kengkawan.. peacee~

sekian dulu cerita.. kesimpulannye.. jadikanlah waktu menunggu korang tu waktu untuk beristighfar.. bape ribu kali dah korang bleh istighfar dalam sejam dua ke beberapa minit ke nak menunggu ape2 bende.. kan? tunggu bas ke.. tunggu angka giliran kat bank ke.. tunggu nasik masak ke.. tunggu bini beranak ke.. tunggu kiamat datang ke.. tak kire le tunggu ape2 pun.. ni idak.. masa yang ade tu pi perabih kat merepek la.. mengarut la.. menyanyi la.. mencarut la.. ish3.. teruk betul kanak2 zaman skarang.. umat akhir zaman.. huh..

sekian dulu.. ade mase jumpe lagik.. tata titi tutuuuu~

Currently have 5 Kata Komenan:

  1. LAMBADA says:

    ko xyah kesal la. adala tu hikmah di sebalik kejadian. ko dh rancang utk jimatkan masa tp perancangan Allah melebihi dr segala2nye.sabo deh...

  2. salam..

    tol ckp lambada.. pasan x,bile awk nk blk msia je,byk ujian Allah bg? kire mcm the real final exam sblm blk (utk degree la.insyaAllah,master ada can lagi ;))..

  3. lambada:

    idak le pulak kesal.aku pun paham ada hikmah sume ni.cuma nak tinggalkan mesir ni rase sayang sangat.apepun thanx k. :)

    syafarah:

    aah..pasan jugak.macam2 dugaan.sampai becampur baur perasaan ni.seronok gembire suke girang sedeh sayu pilu terharu macam2..

    ameen ya rabb.doa2kanla saye bleh datang balik untuk sambung lagi duduk dengan para masyayikh kat sini.tak puas rasa 2 taun je..

  4. salam~

    ustaz, zagzig punya nasyid camna r? ada rakam x? hehee

    nak tengok..
    mesti tak sedap kan suara diorang sume..
    hahahaha

    -pengkritik terhebat zgzg-

    =P

  5. selambe je kutuk negeri sniri.. kene buang daerah kang baru tau..hahaha..

    saye tak rakam tapi ade je orang rakam.. awak nak awak pi la cari orang tersebut.. ngeh3..

    suara diorang semua sedap.. tapi macam yang saya cakapla.. suara saya memang kompem tiada tandingan.. kalo saya masuk tu memang kompem la no 1.. hahaha..

    apepun bak kate mr. presiden.. "kita tak kalah.. kita cuma memberi orang lain kemenangan"

    cayalah anip.. hehehe..

    apepun zagzig tetap beshhhh!


Leave a Reply

There was an error in this gadget