Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Sunday, February 22, 2009

Mengetag

Posted by The Pamiesz® | Sunday, February 22, 2009 | Category: |

salam..

skang ni ana ade kat zagzig.. saje holidey jap balik kampung.. dah lame tak balik kampung kan.. lama duk bando dah lupa asal usul kita orang kampung.. haha.. skang ni tengah sebok diadakan piala presiden kat sini.. tapi macam biaselah orang kampung yang kaki bangku cam ana ni mane nak melibatkan diri ngan aktibiti2 sukan ni.. baik ana sukan dalam saratoga jer.. wat maraton straight 90km dalam tu daripada pagi sampai malam.. hahaha..

takde ape nak citer pun.. kat umah nigi ni ade tenet.. sedap sketla nak berblog.. tapi nak tulih panjang2 pun maleh plak.. kite main2 tag jela ek.. ade 2orang kasik tag suh jawap ni.. satu berbentuk celen.. [bukan celeng tau.. celeng kalau dalam bahse jawe tu natang haram jadah tu.. haha..] satu lagi berbentuk soklan cam bese jelah..

TAG PERTAMA

datangnye daripada eyena.. budak ini dulu satu skola menengah ngan ana.. budak keleh seblah.. budak sain.. keje dia menyain je.. haha.. celen dia berbunyi camni..

1) go to your picture holder in your computer.
2) go to 6th folder of photos
3) go to 6th picture of that folder
* put the picture on your blog n description of it..
* invite six friends to join the challengge..

memandangkan ana skang ade kat zagzig dan laptop yang ana guna ni pun laptop nik.. jadi dengan selambe dan sesukahati ana menukor solaan celen ni kepada soalan begini:

1) go to nik's picture holder in nik's laptop.
2) go to 6th folder of photos
3) go to 6th picture of that folder
* put the picture on your blog n description of it..

folder nik pun takpe jer.. penuh jugak gambo2 ana kat dalam ni.. tapi soklan yang last skali tu tak pasal2 je ana hazafkan skali pasalnye dah maleh dah nak wat keje tag2 orang ni.. kene tag pun belum tentu nak layan nikan lagi nak tag2 orang.. hehe..


gambo ni diambik masa pengajian hadis sahih bukhari di Bani Amir, Zagzig setiap jumaat pas solat jumaat.. ust Husni Ginting akan membacakan hadis didepan Syeikh Muhamad Mahmud Ahmad Hashim.. ana pun sejak pindah kaherah ni lama dah tak pegi pengajian ni..

TAG KEDUA

datangnya daripada sue.. soalannye berbunyi begini: ana jawap terus jelah..

1.What have you been doing recently?
research.. in saratoga.. haha..

2.what do you think about yourself?
banyak dosa..masih jahil banyak yang tak tau..tak cukup amalan lagi nak hadapi maut..

3.how do you know that something is wrong with u?
tak sedap hati.. daging pun tak sedap.. ayam pun tak rase ape.. makne ade la tu yang tak kena..

4.When did you last cry?
tak ingat la pulak.. rasanye masa menghadiri majlis pengebumian mak sorang sahabat..

5.how do u relax urself?
gelak2 merapu ngan kawan2.. men game..

6.What do you want in your life now?
ketenangan hati yang tak pernah pudar

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
umbrella tade hood pun tade.. aku redah jela..

8.what makes you happy?
kengkawan yang hepi

9.what do people envy about you?
envy ni kagum kan? ke name kete? tu savy.. lupe la plak bahse ingris ni.. hehe.. takde ape kot.. aku ni bese2 jer.. takde ape yang boleh dikagumi..

10.What's the nicest things in your inbox?
email

11.Do you tend to make the relationship complicated?
takndak aku..

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
yang penting suar dalam memang kompem aku tak pinjam la.. hahaha..

13.What was the last movie you caught?
ip man.. tangan dia macam machinegun.. macam tangan aku jugak.. haha..

14.What are you proud of?
my parents

15.how do u define success?
tawakkaltu alallah.. wallahu waliyyuttaufiq..

16.What was the latest song u listened?
yui my short stories

17.Do you have any nicknames?
pamie, paminyak, mi megi, ape2 tah lagi

18.Who is your bestfriend?
ramai jer set2 asobiah ni.. haha..

19.Who was the last person to make you laugh?
adeh.. tak ingat la.. hari2 aku gelak sebab orang buat aku gelak..

20.Are you currently happy?
ho laaa.. ade nampak macam tengah sedeh2 feeling2 touching2 kee..

21.Who gives you the best advise?
mak abah.. kengkawan..

22.what makes you confident?
tau bahawa Allah senantiasa ada disisi untuk bantu selesaikan setiap apa jua masalah yang timbul.. dan setiap apa yang ditakdirkan oleh Allah kepada kita tentunya adalah yang terbaik buat kita..

23.have you ever make someone sad? if yes, why?
slalu jer.. aku ni tak reti mane serius.. kengkadang orang cepat jer kecik ati ngan aku.. dahla nak pujuk pun tak reti.. aku wat tak tau jela.. haha..

24.Is something bugging you now?
yes.. the bug is bugging me..

25.Who are you?
ape la punye soklan.. dah panjang2 detail2 tanye pasal aku last skali upenye aku pun tak kenal sape? hampagas.. patut soklan ni buh atas skali.. penggubal soklan sila amik cakne.. hehe..

dah2.. nak gi solat.. jangan sebab blog solat pun jadi lalai.. tattaa..
wassalam..

Currently have 2 Kata Komenan:

  1. envy tu maknanya lbey kpd dengki/iri hati ataw org kampung cakap jeles...
    er..
    ada ka org nk dengki kat syehh???
    huhu..:D

  2. ooo..jeles..baru tau..kene blaja lagi bahse ingris ni..lemah betul vocabulary..envy 2 jeles upenye..upe2nye envy 2 jeles..oooh..tak sangke jeles 2 envy..sungguh saye tak tau..itu rupe2nye makne envy..hahaha..

    saye blm jd syeh lagi..ceh ade la..hehe..


Leave a Reply

There was an error in this gadget