Ikutle Kalo Agak-agak Ngkome Ghajin Membacenye

Cakap Le Ape Ngkome Nak Cakap Asey Jangan Mencarut Udah Le


ShoutMix chat widget
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, February 17, 2009

Alexanderiarasasayangheyrasasayangsayanghey

Posted by The Pamiesz® | Tuesday, February 17, 2009 | Category: , |

salam..

kejadah tajuk posting gitu? sekati ah blog ni blog aku kan.. biaq pi ah aku nak tulih tajuk pa pun.. hahaha..

"ust.. aritu ust guna ana enta kan.. pastu kejap aku ngko pulak.. kejap teman mike.. kejap ambe mung.. kejap kawe demo.. ust ni tak istiqamah la.. guna kata ganti diri tu satu2 la.."

err.. ni blog aku kan? sukati saya la nak pakai kata ganti diri ape pun.. bukan efek kat anta pun kalau teman cakap ngan mung camni.. nape demo raso tak senang ke kalau ambe kecek ngan you camni? hahaha.. sedap gak kalo guna semua skali campor2 gini.. [kepada dewan bahasa sila jangan saman penulis blog ini kerana merosakkan sedikit bahasa melayu.. ini hanyalah contoh kepada kesalahpenggunaan lahjah.. kekeke..]

apepun kepada peminat2 diluar sana harap dapat bertenang.. kejap lagi aku sain la sume poster2 tu.. hehehe.. sorila sebab lama tak hapdet.. bizi bodi la skang ni.. berlaga2 program.. daripada pagi sampai ke malam.. tak lekat kat tempat lain melainkan dalam saratoga.. kelas straight kat dalam tu.. benti solat ngan makan jer.. fuh.. memang bizi.. letih upenye jadi pelajar cemerlang ni.. hahaha.. agak2 ah.. takkan la tido je manjang.. ade la aktiviti aku yang menjadikan aku bizi.. takkan la sume benda aku buat nak bagitau kat orang.. kalau aku bagitau pun bukannye korang nak tolong pun.. kan? kan? takat cakap tolong tengok.. tak payah la.. tu lawak lama la weh.. orang2 zaman batu jer pakai lawak tu.. hahaha..

ana masih tercari2 masa senggang untuk menaip artikel yg ilmiah sikit.. tapi tak jumpe2 kesenggangan itu.. tiap2 kali bukak notepad nak taip blog mesti termerepek.. dah stat termerepek rasa cam payah plak nak patah balik.. sape nak tolong ana tunjukkan jalan nak patah balik? dapat u-turn pun jadi la.. tolong yee.. tolong laaa..

posting kali ni ana cuma nak uploadkan sikit aje lagi gambo saki baki berdaki masa kat alex ngan nyoi arituh.. hari ke brape tah ni.. hari kedua terakhir dan hari terakhir..

memandangkan masa gi alex aritu ana bawak nyoi sebagai peneman.. [nyoi marah sebenornye aku buh nama dia nyoi kat dalam blog ni.. tapi takpe la yedak.. demi mempopulerkan ko bersama2 aku letak jugaklah.. lagipun comel pe name nyoi.. macam nyor.. hahaha..] jadi sikit sebanyak nyoi berasa boringlah.. duk saje je kat umah pmram bait muhajirin tu.. ana gi ngajo dia lepak umah jer.. makan tido makan tido.. jadi tetiap kali ana balik ngajo maka akan terdengarlah keluhan2 manja daripada nyoi mengajak suaminya yang keletihan ni gi jalan2.. namun ajakannya itu sedikit pun tidak diendahkan oleh suaminya yang malas itu.. [kejadah pulak suami? bila masa aku kawen ngan ko nyoi? geli buku lali aku.. hahaha..]

lalu disampaikanlah keluhan2 ini kepada para anak murid..
"sian kawan saya kat umah tu duk saje.. boring2 kadang tengok dia macam mental pun ada jugak.. menjerit sorang2.. saya cadangkanla dia watla keje2 amal yang berpaedah skit.. cuci umah ke.. cuci peti ais ke.. lalu dibuatnye betul2.. hahaha.."

maka muncullah sorang ustazah mencadangkan..
"ust bawak la kawan ust tu gi makmurah.. sian dia boring.. bawak la dia gi sana menjerit2 kat sana pulak.."

lalu balik tu ana pun critelah kat nyoi tentang wujudnye binatang bernama makmurah.. bukan binatang la.. nama tempat tu.. lalu nyoi pun dengan muka yang sangat gumbire berterima kasih sambil peluk2 cium suami dia kerana memahami perasaan dia.. [aku bukan suami dia.. tapi kalau dibayangkan aku yang dipeluk2 cium dek nyoi memang aku muntah hijau straight 2 minggu non stop.. hahaha..]

maka layankanlah galeri gambo lagi ni.. sebelum tu mari kita kenali dulu sape sebenornye makmurah ni..

asal usul kewujudan makmurah: sorang budak pada zaman batu teringin nak main gelongsor.. lalu dia mintak kat bapak sedara dia belikan gelongsor.. pak sdare dia tu kate tak mampu.. lalu dia bawak la kat taman mainan kunon2 nak bagi main gelongsor la kat budak tu.. tetibe sampai2 jer nak main gelongsor tu kene buh duit 2000 dinar skali slide.. kalau nak men 8 kali dah kene bayo 16000 dinar.. smate2 nak men gelongsor nak bayo banyak tu.. baik buat beli kitab nihayatul matlab boleh dapat 80 belas nuskhah.. jadi pak sdara tu pun bawak la budak tu balik dalam keadaan budak tu nanes2 air mata darah.. lalu mak budak ni tak sedap ati tengok anak dia asik nangis jer.. tak pat main gelongsor.. lalu mak budak ni cari satu tempat.. dia susun batu2 ngan pasir wat sampai jadi gelongsor.. besoknya dia bawak anak dia tu kat situ dan dia suh budak tu slide kat situ jer.. sebelum budak tu slide.. dia tanya kat mak dia..

"mak bayo baper sewa gelongsor ni?" tanye budak tu penuh inkuiri
"doposen bleh main 80x" jawap si ibu selambe
"maaaaakk~muraaaah gileeeee~" sahut budak tu teruja kaw2 punye..

lalu sampailah arini orang panggil tempat tu makmurah.. sebab budak tu jerit kat mak dia teruja gelongsor tu bayo murah.. sekian hahahahaha..


GALERI ALEXANDERIA - MAKMURAH
_____________________________

makmurah ni sbenornye funfair.. dalam kawasan taman perumahan elit.. kawasan macam taman perumahan kat melesia la.. sampah2 tepi2 jalan betabo2 takde la.. kire pusing2 kat dalam taman ni ade la sket terasa macam kat melesia.. sikit je pun..

nyoi nunggu orang nak men kete langgo..

pakar drift dah ready nak kayuh skyline..

kalah la ngko nyoi..

cuba gak nak drift kete langgo ni tapi tak menjadi.. telupe nak seting.. lupe buh tayar.. patut pun tak dapat drift.. hahaha..

game ni plak main last skali.. kapal terbang laju nak meninggal.. dahla security cam haram.. kalo aku tak pegang kaw2 besi tu memang kompem dah tecampak terbang ke terusan suez..

abis je main game ni.. suara aku habis sebab banyak sangat menjerit sambil gelak.. jalan pun dah takleh straight.. hilang daya keseimbangan..
lalu aku ngan nyoi keluor daripada makmurah tu dan mengambik keputusan untuk jalan2 pusing taman tu plak dengan menyewa basikal.. jam menunjukkan pukul 10 malam.. dengan bayaran 4geneh aku dan nyoi pun sewa la 2 jibik beskal selama sejam.. [padahal bebudak alex naik 3geneh je.. beselah.. orang luo.. tak tau.. kene kapak la ngan minyak cap kapak..]

elok jer pas bayo duit sewe.. bawak kuo basikal.. terus hujan.. aduyai.. ape nak watnye.. dah sewe.. ujan pun redah jugaklah.. sejam tuuu.. takkan sejam sewe basikal nak buat tengok jer basikal tu.. mestila nak kene kayuh jugak.. nyoi besiap2 pasang protection kat kepala kunon2 dapat menyelamatkan dia daripada terkene titisan air ujan rahmat tu..

aku senang.. tarik serban naik atas.. setel..

nyoi bergaya ngan basikal nye.. nyoi ni dulu bekas pemain bmx dalam world x-games.. mantap skill dia ngayuh beskal.. bila dia kayuh jer beskal tu tayar dia bepusing pastu beskal tu bergerak.. waaaahh~ kagum gilee~

seat beskal aku tinggi.. [bukan kaki aku yang pendek tau..]

nak pegi belah mane ni nyoi? mane map? sesat kangg

kayuh aje laa mane2 pun.. yang penting.. tangkap gambooo~

kunon2 kayuh sampai kebelakang nak cari pantai.. tapi tak jumpe.. ujan renyai2 lagi.. tak memasal jer main ujan..

lembaga mana ni?

ni la area dalam taman perumahan makmurah ni..

salah satu resort yang ada kat situ..

stengah jam kitorang kayuh.. ujan makin lama makin lebat.. last2 memang lebat kaw2 punye.. macam dalam gambo ni laa.. abeh dah basah kuyop sampai kedalam2 masuknye.. huhu.. tak tahan.. bekuuu.. 10.30 malam dalam kelebatan itu kitorang akhirnye mengambik keputusan untuk mengabaikan stengah jam lagi waktu kayuhan yang ade..

sepantas kilat kitorang mencari jalan balik kedepan dan mengayuh secepat guruh untuk mengembalikan basikal dan mencari tempat teduhan.. masa yang diambik 10 minit.. bermakne ada baki lagi 20 minit.. rugi.. rugi.. tambah2 rugi lagi.. bilamana je kitorang masukkan beskal dalam garaj dan tuan punye kedai memulangkan baki duit.. terus ujan berenti.. huhu.. amek je beskal..ujan.. pulang je beskal.. ujan pun benti.. memang bes sangatt~ hahaha..
tak stakat berhenti disitu.. balik tu.. tambah2 lagi la besnye.. bilamana kitorang menahan hampir seploh bijik tremco sekor pun tanak benti..

lalu berjalakakilah nyoi pulang ke umah..

diikuti rapat oleh si pamie..

mereka bedua mengambil masa stengah jam bejalan kaki sambil merungut2 disepanjang jalan ini..

sampai jer kat umah bukak segala yang basah sidai kat ruang tamu dan bukak kipeh full speed supaya besok pagi takdele kitorang balik kaherah dalam keadaan tangkap basah.. haha..

GALERI BALIK KAHERAH NEK KETAPI
____________________________

balik daripada asofiroh nek ketapi ayam sampai sidi gaber.. bediri kat pintu ketapi ayam yang terbukak luas..
eleh nyoi wat muka comel plak.. haha..

suasana dalam ketapi ayam..

suasana luor ketapi ayam.. cantik sungguh serta indah sekali pemandangan alam sekitar disepanjang perjalanan ini.. hahaha..

dalam satu qawaid ada disebutkan: dimana ada tanah mesir disitu ada sampah [jangan gi cari qawaid ni kat dalam kitab qawaid fiqhiah plak.. memang takkan jumpe la.. hehe]

balik kaherah nek ketapi bukan ayam [letak la ketapi ape2 pun.. rimau ke cheetah ke jaguar ke ikut sukati kome la..] daripada sidi gaber sampai la ker ramsis.. daripada ramsis terus amik bas sampai ke asyir..
sekian cerita si pamie kat alex..dahla.. nak gi kelas ni.. jumpe lagi lain2 mase..
aku cadang nak tutup la blog ni.. agak2 ok tak cadangan aku tu? sape sokong sila angkat tangan dan sain petisyen kat peti sejuk kat umah kome masing2.. kekeke..

senyum sokmo wahai kome sume.. jangan sedeh2.. dunia ini terlalu singkat waktunya untuk disedeh2kan.. (^_^)

Currently have 14 Kata Komenan:

  1. aku rasa kita bdua ada chemistry lah. sebab entri aku smalam pon pasal jalan kaki. kereta takdak. ish. .katang waser kaki.

    kalo kat mekah, benda2 funfair tu orang panggil malahi. nanti free2, aku pi shoot tunjuk kat hang.

    sama jer rasanya mesir ngan arab saudi. lebih kurang.. sampah kat mana2. hahaha.

  2. memg best makmurah..ambe gih bayo 3 genih gak..walopon duk kaherah,,mebi atas kepakaran org yg berckp dengn arab..haha..best main ujan..saya dah sign petition kat peti sejuk..memg patut ditutup sebab buat org gelak samapai tergolek2..dahsat2..

  3. TUTUP??
    yerlah org dah pemes..dah tak nak repek2 lagi..ayat org pemes nie mahal kan?hehe

    tapi..kalau waser dop pemes agi..teruskan merepek...woooha

  4. pi:

    kite dua kan lahir same bulan 9 dekat2..mestila kuat chemistry walaupun paper chemistry aku spm dulu dapat 8 sikit2 lagi nak kantoi..hehe.

    jangan lupe shoot panpeir mekah 2 nanti aku nak sebey2 utk gi drift kat sane plak..

    kire qawaid sampah tu bleh diaplikasikan jugaklah untuk saudi yer..tapi aku rase mesir tetap duk tangga teratas la..haha..

  5. bintu hasan:

    memangla sebab aritu aku cakap melayu jer ngn arab tu..tu tare2 cakap melayu pun bleh dapat 4geneh..kalau aku speaking arab,nangis2 arab tu nak bagi semua beskal,moto,kete,lori dia kat aku..hahaha..

    tme kasihla sebab sain petisyen kat petisejuk tu..tengokla penutupan blog ni akan cuba dipertimbangkan atas timbang kati..kekeke

  6. syahira:

    bukan masalah pemes tak pemes..memang tau dah tak pemes..masalah makin hari makin maleh nak update sebab sebok pulak tu takde tenet kat umah pulak tu takde duit nak pegi cc pulak tu takde selera nak makan pulak tu takde pulak tu takde pulak ni takde pulak takde pulak takde ape2 pulak ape pulak ni?haha..penin aku bace ayat aku sniri..

  7. Terdapat 2kaedah utk penutupan blog pemes pamiesz ni:
    1)amek gebar / selimut lalu tutupkannye ekeke
    2)serahkan jawatan admin blog ini kepada ana.. ana sedia menguruskannye dgn mengmbil alih kuasa admin diblog ini setelah mendapat perkenan sultan ngeh3

  8. ana sedia untuk pilih pilihan yg pertama..adapun yg kedua tu sultan berasa murka kerana mengandungi unsur2 perampasan kuase..haha..

    p/s-takde kaedah ketige pat lime nam tujoh lapan ke?

  9. hahahahaha...lawok plak aku bace cite ni....teringt zaman skola mude2 dulu...kim salam kt nyoi ye..

  10. hehehe..teringat sokmo zaman skola..dulu ngko demam2 jer lagi la aku ingat..haha..jangan maree.. :D

  11. salam... lawak ni..
    ada kata sy mereng dok gelak sorunk2 kat opis ....

  12. Awak ni len kali nak gelak jgn sorang2..ajak skali 1 opis tu gelak same2 spanjang opis hour..barula bos sejuk ati tengok anak buah dia ceria2 belake..haha..

  13. salam..
    lama tak bukak blog ini. betulkah blog ini hendak ditutup?

  14. LAMBADA say:

    ooo..demo lahir bln 9 jgk eh.brape ari bulan tuh??patutla tulis virgo kat profile tu..


Leave a Reply

There was an error in this gadget